Završene 53. MOSI, odlični rezultati sportista iz Prijepolja

Proglašavanjem najuspešnijih pojedinaca i ekipa i spuštanjem zastave, u Rogatici su juče, završene četverodnevne 53. međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI) „Rogatica 2016“, kao najveće amaterske sportske manifestacije na ovim prostorima, a neki kažu i u jugoistočnoj Evropi.
Na Igrama je učestvovalo 1928 sportista iz 27 opština sa tromeđe Srbije, Crne Gore i BiH. Odigrano je 392 susreta, od čega 128 u ženskoj i 264 u muškoj konkurenciji.
Sportisti Prijepolja iz Rogatice donose 13 medalja, sedam zlatnih, jednu srebrnu i pet bronzanih. Sveukupni pobednik Igara je ekipa opštine Sokolac, drugo mesto pripalo je sportistima Rogatice, koja je bila treći put domaćin ove manifestacije, dok je trećeplasirana ekipa Prijepolja.MOSI
U ženskoj konkurenciji najbolje su bile sportistkinje Sokoca, na drugo mesto plasirale su se devojke iz Prijepolja, a na treće Rogatice.
Za najuspešniju sportistkinju proglašena je atletičarka iz ekipe Prijepolja Kristina Radivojević koja je osvojila 4 zlatne i jednu bronzanu medalju. Junak Igara među sportistima je atletičar Srđan Marić iz Bijelog Polja koji je osvojio tri zlatne i jednu srebrenu medalju.
Zastavu Igara spustili su najuspješniji sportisti grada domaćina i predali je sportistima Pljevalja, opštine koja će biti domaćin 54. Igara u leto 2017. godine.
PP Media