Zbog krađe u Novoj Varoši uhapšeno šest lica

Nova Varoš – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Prijepolju, nastavljajući rad na rasvetljavanju teške krađe 230.630 evra iz kuće u Novoj Varoši uhapsili su još šest osoba, osumnjičenih da su počinili ovo krivično delo.

Ilustracija

R. J. (1992), U. V. (2001), M. V. (1971), Z. V. (1978), К. V. (1998) iz Požege i M. T. (1997) iz Кule se sumnjiče da su sa četiri osobe koje su ranije uhapšene, početkom septembra ove godine, iskoristivši odsustvo četrdesetdevetogodišnjeg vlasnika, ušli u njegovu otključanu kuću, a potom provalili u spavaću sobu i, nakon premetačine, uzeli ranac sa novcem.

Policija je deo novca pronašla kod dvojice osumnjičenih koji su uhapšeni u septembru, dok je još deo pronađen zakopan u dvorištu porodične kuće M. V. u Požegi.

Takođe, četvorica muškaraca iz Nove Varoši i jedan iz Кnića su, kako se sumnja, znali i pomagali izvršiocima posle izvršenog krivičnog dela, pa je protiv njih podneta krivična prijava za krivično delo prikrivanje.

R. J, U. V, M. V, Z. V, К. V. i M. T. je određeno zadržavanje do 48 sati i njima je na predlog tužilaštva sudija za prethodni postupak odredio pritvor.

PP Media