Zbog loših rezultata raspušten odbor SPP-a u Prijepolju, Tandir ostao bez fotelje

Prijepolje – Stranka pravde i pomirenja (SPP) održala je u Novom Pazaru sednicu Predsedništva na kojoj je doneta odluku o raspisivanju izbora za Glavni odbor, Predsedništvo i predsednika stranke, saopšteno je danas iz stranke čiji je lider Usame Zukorlić.

SPP se odrekao Samira Tandira, foto: A.Rovčanin

Predsedništvo je takođe donelo odluku o raspuštanju Opštinskog odbora u Prijepolju, zbog lošeg izbornog rezultata, kao i Gradskog odbora Novi Pazar i predsednistva Ženske mreže zbog toga što predsednik Gradskog odbora SPP Novi Pazar i predsednica Ženske mreže nisu učestvovali u izbornoj kampanji.

Predsedništvo je imenovalo koordinacioni tim za Prijepolje na čelu sa Rejhanom Kurtovićem, kao i koordinaciona tela za GO Novi Pazar i Žensku mrežu.

Koordinaciono telo za Novi Pazar vodiće Edin Ðerlek a mrežu Misala Pramenković, navodi se u saopštenju.

Samir Tandir se oglasio na društvenim mrežama i saopštio da podnosi ostavke na sve funkcije u stranci, što podrazumeva i ostavku na odborničko mesto u prijepoljskom parlamentu.

Inače, godinama unazad Samir Tandir je punio novinske stupce brojnim aferama. Predsednik lokalnog Odbojkaškog kluba “Bambi volej” Adis Micanović optužio je Tandira za reketiranje. U prijepoljskom tužilaštvu već je spreman optužni predlog, zbog prebijanja Seada Veljovića mesarskim čekićem, čeka se samo konstituisanje Skupštine Srbije, kada će prestati da ga od zakona štiti poslanički imunitet. Takođe, u gradu na Limu, njegovo ime kao nalogodavca pominjalo se prilikom nedavnog pokušaja paljenja staklorezačke radnje u Prijepolju.

U svom saopštenju Tandir je naveo da će obavestiti javnost o svom daljem angažmanu. Međutim, javna je tajna da se on mesecima fali kako je za sebe obezbedio visoku državnu funkciju u Beogradu.

Ipak, postavlja se pitanje kojoj političkoj grupaciji je potreban kadar za koji se vežu korupcija i afere …., pa je veća verovatnoća da je on politička prošlost u Prijepolju a i Srbiji.

PP Media