Zbog narušavanja ugleda kolega Policijski sindikat Srbije plaća odštetu

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš/Beograd – Zbog narušavanja ugleda i iznošenja neistina o Nezavisnom sindikatu policije,  Apelacioni sud u Beogradu je doneo presudu po kojoj je Policijski sindikat Srbije dužan da plati odštetu kolegama u iznosu od 190 hiljada dinara, saopšteno je iz Nezavisnog policijskog sindikata.

Ilustracija

– Nedavno je došlo do mogućeg preokreta u celoj priči i zato sada sa zadovoljstvom možemo javno da pričamo o ovom slučaju. Naime, predsednik PSS-a Veljko Mijailović je počeo da radi u PU za grad Beograd u jedinici za obezbeđenje što je praktično korak napred u odnosu na dosadašnji status! Malo je ružno što je druge kritikovao za napredovanje u službi a sada sam to radi čime gazi sopstvene principe, ali sa druge strane, lepo je što će sada imati veću zaradu čime će moći da pomogne svojoj organizaciji. Iako je sud osudio samo PSS ali ne i njega lično, trebalo bi da oseća bar moralnu odgovornost jer će se kazna od 190.000 dinara najverovatnije platiti od članarine. Da ne bude zabune. Ovde smo namerno rekli svoj sindikat a ne sindikat čiji je predsednik kako bi bilo pravilno, ali tako je u normalnim slučajevima. PSS je praktično njegov sindikat jer on očigledno ne zna šta je odgovornost, daleko bilo ostavka, a članovi ne znaju šta je smena i kada se primenjuje. Tako da praktično možemo čestitati napredak u službi doživotnom predsedniku PSS-a – navedeno je na sajtu Nezavisnog sindikata policije. 

Iz ovog sindikata dalje navode da suma od 190.000 dinara koju moraju da im uplate iz „suparničkog tabora“ je sasvim dovoljna satisfakcija, a možda važnije od novca je sama opomena da više ne izmišljaju laži o njima.

– Jasno je da članovi ovog sindikata deo svoje članarine prebacuju na račun našeg sindikata zahvaljujući neodgovornoj politici njihovog rukovodstva, pa ih ovim putem pozivamo da razmisle o tome da se učlane u Nezavisni sindikat policije i da time svoj novac iskoriste na pametniji način – zaključuju iz Nezavisnog sindikata policije.

PP Media