Zbog udesa na Zlatiboru podneta krivična prijava vozaču minibusa

Protiv M. I. (35) iz Priboja, koji je upravljao minibusom, podneta je krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja. Do jakog sudara minibusa preduzeća “Es turs” iz Priboja, koji je prevozio kadete “Polimija” i “audija” kikindskih registarskih oznaka došlo je u nedelju oko 13.15 na Vodicama kod Zlatibora.

Posle udesa u bolnicu u Užice prevezena su četvorica fudbalera starosti od 15 do 17 godina, njihov trener i bračni par iz Kikinde. Svi osim Kikinđanina koji je vozio “audi”, i koji je na užičkoj ortopediji zadržan zbog preloma ruku, su istog dana otpušeni na kućno lečenje. U popodnevnim satima još nekoliko dečaka se zbog lakših povreda javilo lekarima bolnice u Prijepolju.

U preduzeću “ES turs” iz Priboja ne negiraju odgovornost svog vozača.

– Pogrešio je jer je loše procenio situaciju na putu. Ograničenje na tom delu puta 80, a on nam je preneo da se kretao brzinom od 70 kilometara na sat. Rekao nam je da nije preticao kolonu, već svako vozilo pojedinačno. Po njegovim rečima „audi“ sa kojim je se sudario išao je mnogo brže od dozvoljenih 60 kilometara na sat. Minibus je star sedam godina i tehnički je ispravan, a vozač koji je njime upravljao radi kod nas osam – devet godina i ovo mu je bio prvi incident. Na Zlatibor smo posle sudara poslali automobil kojim smo vratili u Prijepolje petoricu fudbalera  – rečeno je “Blicu” u ovoj prevozničkoj firmi.

Blic i PP Media