Žene jednake u biznisu

Opština Nova Varoš poziva sve zainteresovane sugrađanke da se prijave za učešće u obukama koje će tokom maja i juna biti sprovedene u okviru projekta „ŽENE – jednake u biznisu“, koji podržava Vlada Švajcarske kroz program Swiss PRO.

Zgrada Opštinske uprave Nova Varoš, foto: A.Rovčanin

Cilj projekta je ekonomsko osnaživanje žena iz ruralnih područja opštine Nova Varoš, putem umrežavanja i osposobljavanja za savremena oblike društvene i poslovne angažovanosti, kao i unapređenje položaja žena Nove Varoši formiranjem ženske mreže kao formalno-pravnog mehanizma za povezivanje. Projektne aktivnosti su usmerene na:

1. edukaciju i jačanje žena, nositeljki javnih funkcija, vlasnica privatnih i agro-biznisa; 2. podizanje nivoa digitalne pismenosti i kompetencija žena koje su vlasnice agrobiznisa pri registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima;

3. povećanje upotrebe e-usluga i e-trgovine kao alata za ekonomsko osnaživanje.

Projekat se realizuje u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor koja će sprovesti 4 celodnevne radionice na sledeće teme:

– unapređenje lanca vrednosti u agroturizmu

– obuka iz digitalne pismenosti

– e-usluge i e-trgovina i

– primeri uspešnih ženskih biznisa i udruženja

Treninzi će biti bazirani na proceni početnog znanja polaznica i na osnovu naknadne evaluacije utvrdiće se napredak u usvajanju znanja. Vremenski okvir za sprovođenje aktivnosti i obuka je od 15. maja do 15. juna, a relizacija projekta se završava 15. jula 2021. godine.

Кontakt osoba je Olivera Popović, koordinatorka za rodnu ravnopravnost ispred Opštine Nova Varoš.

Projekat „ŽENE – jednake u biznisu“ realizuje se u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Republike Srbije, a sprovodi Кancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SКGO).

PP Media