Beogradski izviđači obišli prirodne lepote Priboja

Priboj – Čelnici Saveza izviđača Beograda, posetili su Priboj i obišli prirodne lepote  i kulturno-istorijske znamenitosti ove sredine. Domaćini su im bili Opština Priboj i Кlub planinara “Ljeskovac”.

Beogradski izviđači u društvu pomoćnika predsednika opštine Priboj Miralema Gogalića i vodiča Valentine Toković, foto. PP Media

 U društvu pomoćnika  predsednika Opštine za turizam, Miralema Gogalića, vodič im je bila Valentina Toković, predsednica pribojskih planinara, a predstavnici beogradskih izviđača uživali su samo jednon broju pribojskih atraktivnih lokaliteta.

Izviđači Beograda  obišli  su visoravani Кrnjače i Ljeskovaca, buduću Školu u prirodi u Bučju, Zavičajni muzej, crkvu Sv.Arhangela Mihaila u Poblaću, Lisju stenu i Lovački dom, izletište Ljeskovac, Bučevsku reku, i okaciju budućeg Doma planinara Priboja  u Gornjoj Jelači i Ribarsko naselje.

Pored prirodnih lokaliteta, izviđači iz glavnog grada, imali su samo reči hvale i za  novizgrađeno Ribarsko naselje na Potpećkom jezeru, pa su zainteresovani da upravo tu, polovinom jula, organizuju Šumsku školu za izviđače, gde bi pored 60-ak mladih polaznika iz Srbije bili i školarci iz Priboja, koji bi sutra bili okosnica formiranja i Odreda izviđača u gradu na Limu, koji trenutno ne postoji.

Na osnovu onoga što su videli i plana koji im je predočen, buduća česta destinacija izviđača Beograda i Srbije, ali i Evrope i sveta, sigurno će biti rekonstruisana škola u Bučju, ali i pribojsko odmaralište u Sutomoru, ito ne samo tokom letenje sezone.

PP Media