Zlatar dobija još jedno skijalište

Do iduće zime Zlatar će dobiti novo skijalište – od Prevoja, na putu Nova Varoš – Sjenica, prenose Varoške novine.

– Smučarska staza Prevoj biće duga 2,2 kilometra, kretaće sa nadmorske visine od 1.450 metara i spuštaće se na 1.250 metara – kaže Vojko Purić, vlasnik preduzeća Složna braća u Drmanovićima.

On kaže da je na padinama ispod Prevoja 20. februara bilo pola metra snega, i dodaje da na ruku investiciji ide i to što je staza između dva asfaltna puta, a trafostanica i voda su u blizini.

Purić je, inače, preuzimajući opštinsku žičaru četvorosed na skijalištu Zlatar, pre dve godine uložio sredstva u ski-lift i restoran Ognjište.

– Ski-lift “sidro”, dužine 380 metara, na gornjem delu staze Zlatar, prošle godine je, a pogotovu zimus, spasio sezonu skijanja na Zlataru, pošto lokalna vlast nije na vreme mislila o lokaciji staze – podseća Purić.

Zbog visokih temperatura i nedovoljno snega zimus nije radila žičara četvorosed, a skijalo se na trećini staze.

U opštinskoj upravi Nove Varoši kažu da planiraju budućnost zimskog turizma na Zlataru u skijalištima ispod Golog Brda, najvećeg visa planine – sa 1.626 metara.

– Na terenima Crvenih Voda i Drulovića i zimus je bilo dovoljno snega. Za ozbiljniju ponudu – da bi se produžila sezona i izašlo u susret željama gostiju – započeli smo pripreme za razgovore sa Srbijašumama oko rešavanja imovinskih odnosa i asfaltiranja puta Prevoj – Vodena Poljana. Tamo je i trafostanica, što smanjuje troškove infrastrukture za izmeštanje žičare četvoroseda sa padine naspram grada – ističe Radosav Vasiljević, predsednik opštine.
Izvor: eKapija i Varoške novine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *