Zvaničnici Prijepolja, Priboja i Nove Varoši čestitali Kurban bajram

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Zvaničnici lokalnih samouprava Prijepolja, Priboja i Nove Varoši uputili su islamskim vernicima čestitke povodom nastupajućeg Kurban bajrama.

Ilustracija

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić poželeo je islamskim vernicima da, podstaknuti međusobnim zbližavanjem i uzajamnim poštovanjem, praznične dane provedu u zdravlju, ličnoj i porodičnoj sreći.

– Ubeđen sam da ćemo u danima koji su pred nama zajednički raditi u duhu istinskih vrednosti i brižno negovati duhovnu slogu i tradiciju, na dobro svih građana naše opštine, jačajući neprolazne vrednosti mira, ljubavi i međusobnog razumevanja. Neka vam Bajramski dani ispune srca radošću i budu podstrek za činjenje dobrih dela i predani rad za još bolju budućnost vaših porodica, rodbine i komšija –  navodi se u čestitki predsednika opštine Prijepolje Draga Popadića.

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić, foto: A.Rovčanin

Bajramske čestitke uputili su i njegov zamenik Elvin Banjica, kao i načelnik Opštinske uprave Miodrag Ćubić.

Elvin Banjica je naveo da Kurban bajram predstavlja blagdan žrtve i odricanja od materijalne vrednosti, ali i radost zbog okupljanja i zajedništva.

– U danima pred nama nastojimo da njegujemo vrednosti poštovanja porodice, prijatelja i komšija. Ne zaboravimo one kojima je naša pomoć potrebna. Neka nam ovaj Kurban bajram donese nadu, snagu i istrajnost u stvaranju boljeg sutra za generacije koje dolaze. Bajram šerif mubarek olsun – stoji u čestitki Banjice.

Zamenik predsednika opštine Prijepolje Elvin Banjica, foto: A.Rovčanin

Načelnik Opštinske uprave opštine Prijepolje Miodrag Ćubić čestitao je svim građanima islamske veroispovesti predstojeći praznik Kurban bajram.

– Neka nas veliki praznik plemenitog darivanja i brige o drugima podseti na važnost međusobnog uvažavanja i tolerancije – navodi Ćubić u čestitki.

Ćubić je istakao da samo oslonjeni jedni na druge možemo savladati sve izazove današnjice i graditi bolji život za sve građane.

– Da nas svi verski praznici upućuju jedni na druge, spajaju i čine boljim ljudima. Svim muslimanima želim “Bajram šerif mubarek olsun” – inaglasio je Miodrag Ćubić.

Načelnik Opštinske uprave opštine Prijepolje Miodrag Ćubić, foto: A.Rovčanin

Čestitku povodom predstojećeg Kurban bajrama uputio je predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

-Svim pripadnicima islamske zajednice, upućujem srdačne čestitke povodom velikog praznika Kurban bajrama. Želim da bajramske dane provedete u zdravlju, miru i blagostanju, sa svojim porodicama, i u duhu praznika, koji je simbol radosti, ljubavi, praštanja i zbližavanja, sa vašim komšijama i prijateljima. Neka vam praznik donese mnogo blagostanja i veselja. Tolerancija, poverenje i međusobno razumevanje, vodiće nas i dalje, u bolju zajedničku budućnost – poručuje u čestitki Rvović.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, foto: A.Rovčanin

Predsednik Skupštine opštine Priboj Boris Mrdović je naveo u čestitki da ovaj praznik solidarnosti i humanosti bude nadahnuće da i u vremenu pred nama njegujemo zajedništvo i stvaramo budućnost u kojoj će naše razlike biti naše bogatstvo.

– Ovaj veliki praznik podseća nas uvek i iznova na vrednosti čovekoljublja, uzajamnog uvažavanja i zajedničkog života. To je praznik koji ukazuje na večno u odnosu na prolazno i materijalno, kako bi se približili uzvišenim duhovnim vrednostima i bližnjima. Neka zato dani praznika doprinesu učvršćivanju i oplemenjivanju porodičnih, prijateljskih i komšijskih veza i neka nas sve zajedno usmere na ličnu i društvenu odgovornost za dobro pojedinca i društva u celini – naveo je Mrdović u čestitki.

Predsednik Skupštine opštine Priboj Boris Mrdović, foto: A.Rovčanin

Jedan od dva najveća muslimanska praznika čestitao je i predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

U čestitki Vasiljević je poželeo da nastupajući praznik oplemeni srca i domove svih vernika, verom u neprolazne vrednosti međusobnog poštovanja i uvažavanja, nadahnjujući ih da složno slede put zajedništva i tolerancije.

 – Delujući solidarno i iskazujući ljubav i poštovanje jedini prema drugima možemo zajednički pronaći odgovore na sva iskušenja pred kojima se nađemo, u duhu milosrđa i dobročinstva. Neka praznični dani budu ispunjeni srećom, spokojem, dobrim zdravljem i verom u svetliju budućnost – istakao je predsednik Vasiljević.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević, foto: A.Rovčanin

Кurban bajram, koji se ove godine slavi 16. juna, verski je praznik muslimana koji okuplja ljude u dobru, uči ih zajedništvu i poziva na solidarnost.

PP Media