Projekat „Pomoć u kući“ podržan od strane ministarstva za rad

Opština Prijepolje potpisala je ugovor sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja o finansiranju projekta „Pomoć u kući“. Ovaj projekat u opštini Prijepolje uspešno se sprovodi već osam godina, a resorno ministarstvo će ove godine njegovu realizaciju pomoći sa milion i tri stotine hiljada dinara.
Od 2007. godine gerento domaćice, koje zahvaljujući projektu „Pomoć u kući“ rade pri Centru za socijalni rad u Prijepolju pružaju usluge starim i invalidnim licima. Prednost projekta jeste to što se starim licima usluge pružaju u njihovim domovima što je od velikog značaja zbog zdravstvenog stanja u kojem se oni nalaze.
Lokalna samouprava godinama unazad za ovaj projekat izdvaja značajna sredstva iz svog budžeta, a prema rečima predsednika opštine Prijepolje Emira Hašimbegovića, resorno ministrastvo je tu da pruži deo finansijskih sredstava, kako bi projekat bio uspešno realizovan.
„Prijepolje je jedna od 34 opštine koja je potpisala ugovor sa Ministarstvom za rad u vrednosti od oko milion i tri stotine hiljada dinara. Naznačeni smo kao opština koja ima izvrsnu saradnju sa nadležnim ministrastvom i nastavićemo realizaciju projekta koji je veoma značajan za našu opštinu“, kazao je Hašimbegović.
Prioritet konkursa koje je raspisalo Ministarstvo za rad bio je razvoj usluga socijalne zaštite u manje razvijenim lokalnim samoupravama − dnevni boravci, pomoć u kući, stanovanje uz podršku, i druge vrste podrške neophodne za aktivno učešće korisnika u društvu. Za tu namenu Ministarstvo za rad je obezbedilo 50 miliona dinara.
PP Media