Prijepolje dobilo devet interpretativnih tabli

Turistička organizacija regije Zapadna Srbija u partnerstvu sa lokalnim Turističkim organizacijama realizovala je projekat „Unapređenje turističko informaciono komunikacione infrastrukture na području turističke regije Zapadna Srbija“. Projekat je finansiralo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.
Turisticka organizacija Prijepolje je u okviru ovog projekta postavila interpretativne table na devet lokacija: Muzej, Velika Mahmut-begova dzamija, Katolicka crkva, crkva Svetog Vasilija Ostroskog, manastir Mileseva, manastir Davidovica, Jabuka, Kamena Gora i Sopotnica. Interpretativne table sadrze graficki i tekstualni prikaz lokaliteta na srpskom, engleskom i ruskom jeziku.
V.d. direktora Turisticke organizacije Prijepolje:
“Ovim projektom znacajno je poboljsana turisticka signalizacija u nasem regionu. Do sada smo imali problema sa turistima koji su veoma zainteresovani za nasu kulturu, istoriju i prirodne lepote, ali usled nedostatka informacija nisu bili u prilici da na licu mesta saznaju vise o najprepoznatljivijim simbolima Prijepolja. U odabiru lokaliteta posebno se vodilo racuna o turistickom znacaju, uredjenosti i posecenosti lokaliteta, a cinjenica da table sadrze tekst na tri jezika doprinosi efikasnijem prijemu kod stranih turista koji neretko posecuju nase krajeve.”
PP Media