Ljajić: SDPS među pet najjačih stranaka

Lider SDPS Rasim Ljajić izjavio je da je ta stranka danas među pet najjačih i najorganizovanijih u Srbiji i da je cilj da u naredne dve godine bude treća politička partija u zemlji.
Ljajić je na konvenciji te stranke u Beogradu poručio da SDPS mnogi potcenjuju, kritikuju, a neki čak i vređaju, ali da to stranci daje snagu da istraje i da na predstojećim izborima, na koje izlazi u koaliciji sa SNS, napravi najbolji mogući rezultat, što je politički interes i moralna obaveza SDPS.
„Moramo da uložimo maksimalni trud i napor da na izborima na svim nivoima ostvarimo ubedljiv rezultat“, poručio je Ljajić i dodao da izborna pobeda nije toliko izvesna i da je opasno unaped proglašavati pobedu.
„Zato vas molim da od danas u naredna dva meseca damo sve od sebe, uložimo svu energiju i entuzijazam, da bismo pobedili na izborima“, poručio je Ljajić.
Nova vlada će u naredne četiri godine morati da završi sav posao u vezi sa evropskim integracijama, okonča proces tranzicije i privatizacije, reformiše javni sektor, završi infrastrukturne projekte i obezbedi da preduzetništvo bude motor razvoja, naveo je on.
Prema njegovim rečima, 2017. godine Ustav Srbije mora da se menja, kako bi se smanjio broj poslanika i srednjoškolsko obrazovanje postalo ustavna kategorija.
„Potrebna nam je uređena država i zdrava ekonomija, a bez realizacije ovog plana to nećemo moći da uradimo u naredne četiri godine“, rekao je lider SDPS i naveo da nova vlada, već u prvoj godini mandata, mrtav kapital države mora da stavi u funkciju ekonomskog razvoja i otvaranja novih radnih mesta.
Izvor: tanjug