Nikolić raspisao vanredne izbore za 24. april

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je danas tačno u podne Ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i Odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike za 24. april.
Došlo je vreme za ispitivanje podrške, jer reforme su ozbiljne i teške i zato je potrebno da se građani izjasne – da li podržavju reforme ili postoji neka bolja ideja i možda neko drugi ko zaslužuje poverenje građana – rekao je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić raspisujući vanredne parlamentarne izbore.
Nikolić je reako da očekuje fer i poštene, demokratske izbore i da će sve institucije normalno da funkcionišu.
– Prebrodićemo sve izazove, jer će svi sistemi u zemlji da funkcionišu kako treba – rekao je Nikolić i dodao da očekuje da će i mediji da se ponašaju fer i korektno, poručivši da ovo nije vreme „za ljubimce i simpatizere“, nego vreme izbora, kada i od medija zavisi kako će građani odlučivati.
On je rekao i da se nada da će reforme koje je zaopčela vlada 2012, odnosno 2014. godine biti nastavljene, odnosno naglasio je da one moraju da budu nastavljene.
Sada je sve na građanima Srbije, sve je u njihovim rukama, i sada sve treba obaviti u zakonskom roku – poručio je Nikolić i dodao da želi da pobedi Srpska napredna stranka, ali da će isto tako moći da sarađuje sa svakom vladom.
Neću biti razočaran ako pobede drugi, rekao je i dodao da nije siguran da bi se posle drugačijeg izbornog ishoda nastavile reforme, a njegova je želja, kako je istakao, da pobedi ideja koja je dobra za Srbiju.
Nikolić je ocenio i da je vlada u prethodnom periodu učinila mnogo, pokrenula čitav sistem reformi za koje mora da obezbedi novi mandat, kako bi bila sigurna da ono što radi, radi po volji građana.
Izvor: blic