Od ručnog stvaralaštva do sopstvenog biznisa

Povodom predstojećeg praznika 8. marta u prijepoljskom Domu kulture u organizaciji Foruma žena Prijepolja otvoren je sajam ženskog stvaralaštva. Na ovogodišnjem sajmu svoje rukotvorine je izložilo oko 15 pripadica lepšeg pola.
Ovo je peta godina kako Forum žena Prijepolja organizuje sajam ženskog stvaralaštva i na taj način svim ženama koje se bave ručnom izradom različitih proizvoda pružaju šansu da njihov trud učine vidljivijim. Na sajmu su se na štandovima petnaest izlagača mogli videti različiti proizvodi kao što su to suveniri, nakit, prirodne kreme i sapuni, i proizvodi domaće radionosti.
„Sasvim slučajno sam počela da se bavim izradom ručnog nakita. Iako to nije moj primarni posao, već hobi uglavnom svoje slobodno vreme koristim da napravim neku ogrlicu ili minđuše“, kazala je jedna od izlagača sajma Admira Mostarac.
Prilikom otvaranja ovogodišnjeg sajma ženskog stvaralaštva, predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović je istakao da je ova vrsta prikazivanja od velikog značaja za ovu opštinu i pozvao sve pripadnice lepšeg pola da se kako kroz politiku, tako i kroz pokretanje sopstvenih biznisa uključe u javni život Prijepolja.
Sajam ženskog stvaralaštva u holu prijepoljskog Doma kulture biće otvoren do 8. marta, a posetioci će svakoga dana od 10 do 16 sati moći da obiđu štandove ovogodišnjih učesnica sajma.
PP Media