Dveri: Umesto za vodovod u MZ Jabuka, novac ide za privatne potrebe većnika Gačevića

U našu redakciju stiglo je saopštenje OO Dveri u Prijepolju, Mesni odbor – Jabuka, koje prenosimo u celosti.
Nakon poslednje sednice lokalne skupštine, na kojoj je usvojen sraman budžet opštine Prijepolje, po ko zna koji put svedoci smo bahatosti lokalne vlasti, nepotizma, ličnih interesa, bezobrazluka i bezosećajnosti. Ovaj put žrtve su najmlađi žitelji mesne zajednice Jabuka.
Mesna zajednica Jabuka već dve decenije vodi bitku za lokalni seoski vodovod sa izvorišta Orevo. Mnogo puta su vršene manje sitne sanacije i tek početkom ove godine (gle čuda, pred same izbore) počela je rekonstrukcija celog vodovoda, od izvorišta do akmulacionog bazena u centru sela. Političari su ubirali političke poene, a narod je samo želeo da bar jedno leto ima vode bar u minimumu ljudskih potreba. I prođoše izbori i sve stade. Prestadoše radovi, čekasmo tendere, opet dobijasmo mnoštvo obećanja, doživljavasmo preusmeravanje novca sa dela budžeta sa vodovoda na druge kapitalne investicije uz čvrsto uveravanje da je taj novac samo trenutno pozajmljen i da će uskoro biti vraćen. I dočekasmo budžet za narednu godinu gde ne postoji ni slovo o jabučkom vodovodu. Ni jedan jedini dinar nije odvojen. Paralelno sa tim opštinski stručnjaci nađoše da je voda neispravna za korišćenje što je sa sobom nosilo zatvaranje đačke kuhinje, zbog sanitarne neispravnosti vode.
Iste one kuhinje koju je jabučka omladina odbranila od zatvaranja pre tačno godinu dana, kada smo nadljudskim naporima uspeli da ostavimo jedinu ruralnu menzu u zlatiborskom okrugu u funkciji i našim najmlađima ostavimo na raspolaganju jedan slatki obrok uz topli čaj. Sve dok se naš mesni bahati političar nije usudio da se nijednog trena ne bori za budućnost sela i opšte dobro najmlađih i svi meštana, već da u jedan stari put, ko zna kog reda, kapitalno investira ‘samo’ tri miliona dinara (+ 2 miliona naredne godine) i provede ovaj put pored svoje kuće do groblja u svom zaseoku.
Dočepavši se vlasti na Boga pitaj koji način, prvi potez ‘našeg dragog’ političara je bila sanacija sopstvenog prilaza kući, jer je potpuno nebitna omladina sela i mala deca, nebitni su meštani koji su navikli da čuvaju čašu vode kao najveće blago ovoga sveta.
I kao da mu gore navedena sramota nije bila dovoljna, većnik Milan Gačević uoči same sednice lokalne skupštine, izazvao je incident koji je odjeknuo kroz medije, kako one iz Prijepolja, zapadne Srbije, tako i republičke (današnje Večernje novosti), u kome je fizički nasrnuo na koalicionog partnera iz vlasti, direktora Turističke organizacije Prijepolja, Nebojšu Svičevića, na manifestaciji koja je trebala da ima kulturni i takmičarski karakter, a poprimila dimenzije borbenog.
Nakon svega, logičan sled okolnosti bio podnošenje ostavke na mestu člana opštinskog veća, zbog narušavanja ugleda opštine Prijepolje i institucija koje pomenuti predstavlja. Naravno, ukoliko to izostane, meštani MZ Jabuke neće čekati skrštenih ruku, već ćemo pribeći procesu prikupljanja potpisa svakog meštanina Jabuke bez izuzetka, kako bi se ovaj bahati politički manipulant naučio pameti, a MZ Jabuka dobila pravog autentičnog predstavnika ovog prelepog sela, koji bi se zalagao za interese svih meštana sela i za izgradnju vodovoda na istom, a ne za svoje privatne puteve od kleke do kleke, od tora do tora. Svakako da gospodin Milan Gačević ne bi mogao da izvede sve ove političke i lične kalkucije, da nije pod zaštitom OO SNS-a na čelu sa Dragoljubom Zindovićem.
Na kraju, ne priliči nekome ko se diči ordenom Svetoga Save da u toku Božićnog posta u alkoholisanom stanju izaziva incidente i fičički se obračunava sa koalicionim partnerima na javnom mestu u centru grada, nakon tradicionalne manifestacije koja je bila ponos grada, a nakon ovog nemilog događaja, ružna slika, obojena pijanstvom dvojice, nadamo se, bivših funkcionera. Biće da je Gačeviću pala prašina na orden,pa neka se ne čudi kad ga bude brisao da mu se ne pojavi Bin Zajed umesto Svetoga Save. Pametnome dosta…, kaže se u saopštenju.
OO Dveri u Prijepolju, Mesni odbor – Jabuka
PP Media