Putevi Zlatar: Dve i po decenije uspešnog rada

Preduzeće “Putevi Zlatar”, obeležilo je dve i po decenije postojanja. Samo ove godine ugrađeno je više od 30.000 tona asfalta na putevima širom zapadne Srbije.
Vlasnik preduzeća Vojko Purić, ističe da radilo dobro, brzo i kvalitetno, kao i da je ovo velika zasluga njegovih radnika i saradnika.
“Protekle godine smo izvodili radove u Čajetini, Priboju, Prijepolju, Novom Pazaru, Sjenici, a sada smo dobilio posao i u Arilju. Radimo na sve strane. Preduzetnik sam 41 godinu. U mojoj firmi, putevima i ugostiteljskom objektu zaposlena su 124 radnika”, rekao je Purić.

Vojko Purić vlasnik preduzeća Putevi Zlatar, foto: www.ppmedia.rs


Predsednik opštine Nova Varoš Radoslav Vasiljević, podseća da je aktuelno rukovodstvo, na vlast došlo pre tri meseca i da su za to vreme asfaltirali 1,6 kilometara puta na deonici Nova Varoš – Božetići, kao i lokalni put prema Brijaču.
“Uradili smo dosta započetih radova pre zime. Za narednu godinu iz budzeta opredeljena su značajna sredstva za rekonstrukciju i popravku puteva i ulica na gradskom i seoskom području”, objašnjava Vasiljević.
On je rekao da će za svaki put, koji se bude radio, biti vršena stroga kontrola od strane nadzornih organa.

Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš, foto:www.ppmedia.rs


Predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović, kaže da je na području te opštine ove godine asfaltirano 10 kilometara saobraćajnica.
“Ono što smo planirali, 97 odsto smo ostvarili. Imali smo izvanrednu saradnju sa izvođačima, finansijska sredstva koja su nedostajala u budzetu, izvođači su nadoknadili učešćem, to smo regulisali odloženim plaćanjem. Do kraja zime isplatićemo sva dugovanja”, naveo je Mujović, dodajući da je preduzeće “Putevi Zlatar” dobilo sve tendere u toj opštini i da su sve poslove završili kvalitetno i u predviđenom roku.

Hazbo Mujović predsednik opštine Sjenica, www.ppmedia.rs


Prema njegovim rečima za narednu godinu budzetom je opredeljeno 168 miliona dinara, od toga oko 40 miliona je za vraćenje duga, a od preostalih oko 120 miliona radiće se putevi u svih 11 mesnih zajednica.
Turizam na Zlataru u usponu
Pored preduzeća “Putevi Zlatar”, u vlasništvu Purića je i turistički kompleks “Zlatarski biseri”.
On je za proleće najavio gradnju još jednog hotela sa 190 ležajeva, dodajući da je Zlatar mesto netaknute prirode i da svi treba da dođu i vide ove izuzetne prirodne lepote.
“Turizam i poljoprivreda su dve profitabilne grane, od kojih opština Nova Varoš može da živi”, istakao je Purić.
“Za samo godinu dana pokazali smo kako treba da funkcioniše jedan ugostiteljski objekat, kao što je hotel “Zlatarski biseri”, kaže direktor hotela Ivana Novaković, ističući da se Zlatar polako vraća na mapu turističkih destinacija Srbije.

Ivana Novaković, direktorka hotela Zlatarski biseri, foto:www.ppmedia.rs


“Veliko interesovanje vlada i za naše aranžmane u januaru i frevruaru, nadam se da ćemo tako nastaviti tokom cele godine. Za sada funkcioniše gornji deo ski staze. Pored Kopaonika, mi smo uspeli da pustimo skijalište u rad pre dve nedelje”, zaključila je Novaković.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *