„I mi smo ovde“

Prijepolje – Aktivnosti planirane projektom „I mi smo ovde“ u velikoj meri doprinose da se upotpuni vreme osoba sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i sa sobom nose kontakt u široj zajednici, poštovanje i prihvatanje od strane velikog broja članova zajednice. Druženjem njihove radne i socijalne sposobnosti se unapređuju i njihov položaj postaje primetan.

Foto: PP Media Prijepolje

Kroz kreativne radionice radi se na što većem podsticaju kreativnog izražavanja kroz izradu raznih predmeta uz druženje i podršku od strane dece i mladih i njihovih roditelja. Takođe, posete institucija i kulturno-istorijskih znamenitosti u opštini doprinose postizanju  jednakosti kada su u pitanju prava svih članova zajednice.

Udruženje razvija različite usluge koristeći raspoložive resurse svih aktera u zajednici, poštujući pravo osoba sa smetnjama u razvoju i invaliditetom na život u zajednici i u prirodnom okruženju. Organizuje rad tako da je osoblje što bliže osobi sa invaliditetom i njegovoj porodici, te da sa njima ima što neposredniji kontakt.

Foto: PP Media Prijepolje

Posebna pažnja posvećuje se izgradnji i stvaranju prostornih i tehničkih uslova za rad, humanizaciji radne sredine, sigurnosti i stručnom usavršavanju zaposlenih za rad sa osobama sa invaliditetom. Cilj nam je da kroz što veći broj aktivnosti doprinesemo pozitivnim promenama u zajednici, kako bismo široj zajednici mogli da pružimo primere dobre prakse i da utičemo na to da se svest o važnim apektima života svakog pojedinca promeni u pozitivnom smeru.

Projekat se realizuje u okviru projekta EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji koga podržava Delegacija Evropske unije u Srbiji, a sprovodi Beogradska otvorena škola i partneri.

PP Media