Novi lekari u pribojskoj Opštoj bolnici

Priboj – Problem nedostajućeg lekarskog kadra u Bolnici Priboj, uglavnom zbog prelaska u veće centre, ovih dana se rešava u značajnoj meri. Višemesečnim zajedničkim radom menadžmenta Bolnice i Zdravstvenog centra Užice, uz podršku lokalne samouprave, a posebno Vlade Srbije odnosno Ministarstva zdravlja, taj problem se ne samo premošćava, već u nekim segmentima i dugoročno rešava.

Foto: Opština Priboj

Trenutno je to kombinacija iskustva i mladosti, sa tendencijom da mladi lekari ponovo budu okosnica pribojskog zdravstva.

Tako je u Bolnici Priboj, počelo da radi, ili u najskorije vreme treba da bude angažovano, čak 12 lekara, uglavnom specijalista, što raduje korisnike zdrastvenih usluga u ovom gradu.

O trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje angažovani su, iskusni lekari u penziji, specijalista hirurgije, ginekologije, pedijatrije i interne medicine, dok su u saradnji Zdravstvenog centra, pribojske Bolnice i Opštine Priboj ,angažovani mladi lekari, koji su izabrali Priboj za rad, a to su budući specijalisti ginekologije, interne medicine i medicinske biohemije – kaže dr Vladan Ćirković, zamenik direktora Bolnice Priboj.

Dr Vladan Ćirković, zamenik direktora Bolnice Priboj, foto: Opština Priboj

Uskoro se očekuju i sveže, mlade snage. Konkursom, koji se završava ovih dana, biće primljena dva mlada lekara, a za koji mesec, sa specijalizacije nam se vraća troje lekara. U pitanju su specijalisti ginekologije, interne medicine i pedijatrije – ističe dr Ćirković.

Razgovori i dogovori evidentno daju rezultate, a to naznačava i bolje dane za pribojsko zdravstvo.Tako naši pacijenti više neće morati odlaziti u druge gradove ni zbog kardiološih problema,jer će, od druge polovine oktobra,bar jednom nedeljno, u Priboj dolaziti kardiolog.

Korak po korak se poboljšava stanje u oblasti hirurgije i ginekologije. Angažovanjem iskusnog hirurga i ginekologa, ovde se već obavljaju i porođaji ali i najzahtevnije operacije, mada se, po rečima dr Ćirkovića, čine napori da se lekarski kadar, na ova dva odeljenja, u perspektivi i dugoročno reši.

Novi kadrovi, nova uređaji i oprema, nova vozila, u perspektivi će se rekonstruisati  postojeći i izgraditi novi poslovni prostor Bolnice i Doma zdravlja, za koju nedelju biće gotova i savremena putna komunikacija do pribojskih zdravstvenih ustanova, samo potvrđuju da građani Priboja u svom gradu imaju sve kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, a imaju i najbolju medicinsku sestru sekundarene zdrastvene zaštite u Srbiji, pa zato i nema razloga, da više, za usluge koje imaju u svom gradu, odlaze u neke druge sredine.

PP Media