Aco Pejović i Van Gogh zabavljaju Pribojce na 14. Limskoj regati i Lim festu

Priboj – Pod pokroviteljstvom opštine Priboj a u organizacija Turističke organizacije i Rafting kluba „Jastreb“, 9. i 10. jula u Priboju, biće održana Limska regata i Lim fest po četrnaesti put. Domaćini pozivaju sve na spektakl koji su spremili kroz dvodnevni „Limski letnji adrenalin“. Program će početi u petak veče,  9. jula  u 21h na Trgu Fapa nastupom Aca Pejovića, a nastaviće se narednog jutra, kada sa gradskog keja  u 10 časova kreće Limska regata Priboj – Sjeverin.

Na desetine čamaca ponovo će krstariti Limom, foto: PP Media

Na atraktivne adrenalinske izazove Limske regate do sada se već prijavilo više od 40 plovila, a prema najavama organizatora očekuje se značajan broj redovnih učesnika regate koji se prijavljuju tradicionalno u zadnjoj sedmici. Subota veče na Lim festu biće rezervisana za koncertnu rok atrakciju, grupu Van Gogh, koja će goste zabavljati od 21h na Trgu Fapa.

Prema rečima Siniše Lakovića, predsednika Rafting kluba „Jastreb“ Priboj, učesnici Limske regate treba samo da ponesu sa sobom dobro raspoloženje, a ostalo je sve obezbedio organizator.

– Već smo u pripremi regate obezbedili čamce, opremu, ručak na plaži u Sjeverinu, kao i organizovan prevoz svih učesnika od Sjeverina nazad u Priboj. Do sada imamo prijavljenih oko 40 čamaca iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koje čine naši redovni gosti, ljubitelji reke i prirode, rafteri, izviđači, planinari a u sledećih desetak dana očekujemo prijave i tradicionalnih kolektiva, firmi i  kompanija, inače naših prijatelja i  stalnih posetilaca Lima. Svoje učešće i spust na Limskoj regati najavili su i najviši predstavnici Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Srbije, što nam sve skupa daje za pravo da možemo da očekujemo pravi festival na našem Limu i ponovno vraćanje sjaja ovoj manifestaciji sa 14.godišnjom tradicijom – ističe Laković.

Siniša Laković obećava dobar provod na Limu, foto: PP Media

On naglašava da je takođe sve spremno po pitanju obezbeđenja regate, kao i dogovora sa Limskim HE oko idealnog vodostaja reke, što sa drugim atrakcijama zajedno stvara preduslove za vrhunski provod u Priboju i uživanje u predivnim krajolicima donjeg Polimlja na novoj stazi dugoj dvadesetak kilometara od Priboja do Sjeverina.

PP Media