Deveti susreti zlatarskih sela na Ivanjdan

Nova Varoš – Takmičenje u starim čobanskim igrama i veštini drvoseča na „Devetim susreta zlatarskih sela“ održaće se na Ivanjdan, 7. jula, na visu Džade, u selu Muškovini.

Čuvaju tradiciju starih čobanskih veština, foto: D.Gagričić

Ekipe će se nadmetati u bacanju kamena s ramena, vučenju klička, skoku u dalj i trčanju, a odmeriće snagu i spretnost u struganju balvana, nadvlačenju konopca, kao i u malom fudbalu i odbojci.

Takmičiće se i rabadžije Zlatara, Bosanja i okolnih planina u izvlačenju trupca volovskom zapregom. U Organizacionom odboru ističu da su sa vlasnike tri najuspešnija para volova obezbeđene novčane nagrade.

Odmeriće snagu i spremnost, foto: D.Gagričić

Prijave za učešće podnose se Grozdimiru Grboviću, predsedniku Organizacionog odbora. Domaćin ove tradicionalne manifestacije, koja čuva korene i neguje tradiciju, biće preduzeće „Složna braća“ Vojka Purića iz Drmanovića.

Takmičenje na visu Džade, nedaleko od Suvog bora, na raskrsnici zlatarskih puteva i nekadašnjem sastajalištu čobana, drvoseča i rabadžija, počinje u sredu , 7. jula, u 9 sati. Učesnike i posetioce zabavljaće trubački orkestar.

Zlatarinfo