Alija Mujagić predsednik OO SDP Nova Varoš čestitao nastupajući Ramazan

Radost za sve muslimane i muslimanke širom sveta je subota, 27. maj 2017. godine jer poste prvi dan meseca Ramazana.
Ramazan je sveti mesec čiji su dani ispunjeni postom i molitvom, dobrim delima, tolerancijom te ukupnom duhovnom obnovom i preporodom.
Post je radost vernika, jer ga čini duhovno zdravim i jačim, njegovo srce blažim, njime on popravlja svoj odnos prema sebi i prema drugima.
U danima Ramazana čovek najbolje oseća ljepotu istine, pravde, poštenja, dobročinstva, bratske ljubavi i iznad svega Božije milosti.
Ramazan nas uči poštovanju prema čovjeku u njegovoj želji da živi u ljubavi, miru i sreći.
Solidarnost i samilost je također odlika mjeseca Ramazana jer je u tom mjesecu obaveza davanja zekata i sadekatu-l-fitra, koje imaju primarno socijalnu intenciju  kako bi se smanjila razlika između bogatih i siromašnih i jačaju bratske veze među muslimanima.

Alija Mujagić predsednik OO SDP Nova Varoš, foto: www,ppmedia.rs


Želimo da post poveća ljubav prema dobru i učini nas boljim i predanijim vernicima. Naša želja je da nas post učini duhovno jačim u razmišljanju i delovanju – za dobro pojedinca, zajednice i društva u kome živimo.
Svim pripadnicima islamske veroispovesti čestitam početak mubarek meseca Ramazana, uz želju da ga provedu u ibadetu, dobrom zdravlju i raspoloženju.
Ramazan Šerif Mubarek Olsun!
Alija Mujagić, predsednik OO SDP Nova Varoš
PP Media