Poljoprivreda put za razvoja Srbije i Prijepolja

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sandra Rašković Ivić pristustvovala je predizbornom skupu u Prijepolju. Ona je takođe u okviru svoje posete ovoj opštini sa predstavnicima Opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije obišla i selo Karoševine, gde je istakla značaj razvoja poljoprivrede i malinarstva i dodala da će se njihova politička opcija ukoliko bude deo Vlade zalagati za cenu maline od 210 dinara po kilogramu.
U prijepoljskom Domu kulture održan je predizborni skup DSS, kome je prisustvovao veliki broj, kako simpatizera ove političke partije, tako i onih koji pripadaju koalicionim partnerima DSS za predstojeće lokalne izbore. Naime, ova partija će u Prijepolju na lokalne izbore izaći u koaliciji sa SRS, DS i ZZS. Predizbornom skupu u Prijepolju prisustvovala je i predsendica DSS Sandra Rašković Ivić, koja je tom prilikom obišla i prijepoljsko selo Karoševine. Ona je istakla da prednost treba pružiti domaćem proizvođaču i poljoprivredniku i da sredstva koja se daju stranim investitorima treba usmeriti na razvoj poljoprivrede.
„Naš program se odnosi na ekonomski patriotizam, odnosno pružanje šanse domaćim proizvođačima i poljoprivrednicima. Veliki značaj, kako za Prijepolje, tako i za celu Srbiju stoji upravo u razvoju poljoprivrede i naša stranka će se, u koliko bude deo Vlade zalagati za cenu maline od 210 dinara po kilogramu“, istakla je Rašković Ivić.
Predsednica DSS-a je ovom prilikom pohvalila rukovodstvo ove stranke u Prijepolju, koje je za poslednje četiri godine, svojim učešćem u vlasti u ovoj opštini za čak 26 puta uspelo da poveća površine zasada maline.
„Za četiri godine, koliko smo deo vlasti u Prijepolju podelili smo 536 hiljada sertifikovane sadnice maline, dok je za taj period iz budžeta je izdvojeno 128 miliona dinara namenjenih za razvoj poljoprivrede“, kazao je predsednik OO DSS u Prijepolju Vukosav Tomašević.
Iz OO ove stranke ističu da će ukoliko i u narednom mandatu budu deo vlasti u Prijepolju, kroz poboljšanje infrastrukture u seoskim područjima i brojne subencije nastaviti sa podsticajem razvoju poljoprivrede i malinarstva u ovom kraju.
PP Media