AMSS: Nelegalne šlep službe i servisi neće red na putevima

Auto moto savez Srbije saopštio je da je preduzeo sve kako bi se uveo red na putevima u Srbiji i da je zato protestni skup koji su organizovali vlasnici neregularnih šlep službi i servisa iz Beograda i okoline besmislen i usmeren na diskreditaciju te institucije koja postoji i uspešno radi već više od 95 godina.
AMSS navodi u saopštenju da su nelegalne šlep službe i servisi organizovali skup ispred upravne zgrade AMS S u Ruzveltovoj ulici svesni da ih uvođenje reda na drumovima Srbije može ugroziti pokušavajući da se predstave kao žrtve.
AMSS u saopštenju ističe da je desetak osoba koje su se organizovale sa svojim vozilima „obmanjuju, lažu i zarađuju na tuđoj nesreći koju često i sami izazivaju, zbog čega za nas ovaj protest predstavlja potpuni besmisao i apsurd“.
AMSS podseća da je kao jedini zvanični ovlašćeni partner evropskog automobilskog kluba ADAC iz Nemačke preduzeo sve akcije uklanjanja neregularnih šlep vozila sa glavnih puteva Srbije u cilju konačnog suzbijanja drumskih razbojnika i zaštite vozača posle upozorenja ADAC-a da na putevima Srbije haraju šlep službe koje se lažno predstavljaju kao njihovi partneri.
Dovodeći inostrane vozače koji prolaze kroz našu zemlju u zabludu, i to bespravnim korišćenjem logotipa ADAC-a i AMSS-a, divlje šlep službe naplaćivale su svoje usluge po znatno većim cenama i tako ostvarivale finansijsku korist na teret vozača, napominje AMSS.
Često, oni su nudili i besplatno šlepovanje do svojih servisa gde su popravku sitnog kvara naplaćivali po veoma visokim cenama, pri čemu su porodice koje su se našle u nevolji bivale zaključane u servisu sve dok se novac ne plati, navodi AMSS dodajući d aje to izazvalo mnogobrojne probleme koji su rezultirali pre svega niskim kvalitetom usluga, nezadovoljstvom članova i na kraju lošom reputacijom i narušavanjem ugleda tog društva.
PP Media