Anastasiji potrebna pomoć za lečenje

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš/Zlatiborski okrug – Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Anastasiju Gavrilović (1996).

Anastasiji Gavrilović (1996) neophodna pomoć

Usled konstantnog umora i uvećanja limfnih žlezda, Anastasija posećuje lekara. Nakon dugotrajnih ispitivanja, krajem maja 2017. godine dijagnostifikovana joj je akutna limfoblastna leukemija.

Nakon neuspelih ciklusa hemioterapije, Anastasiji je urađena haploidentična transplantacija koštane srži, u bolnici Acibadem u Istanbulu. Donor je bila njena majka, čije su zdrave matične ćelije potpuno zamenile nezdrave.

Međutim, njeno zdravlje se komplikuje stanjem opasnim po život – hronični oblik GvHD-Graft versus host disease-a, takozvana bolest “kalem protiv domaćina“. GvHD je ozbiljna komplikacija koja prati postupak transplantacije matičnih ćelija. To je stanje koje se razvija kada imunološke ćelije donora napadnu tkiva primaoca. Dokle god se nove ćelije ne priviknu na Anastasijin organizam, reakcije će biti nepredvidive i neophodno je hitno reagovati da ne bi došlo do znatnih oštećenja organa.

Iako se u svetu veoma malo ulaže u poboljšanje terapija za GvHD, tim lekara Acibadem-a razvio je najnaprednije vidove lečenja koji su se pokazali veoma efikasnim kao šansa za Anastasijinu dalju borbu za život!

Pomozimo Anastasiji! Upišimo 396 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Da Anastasija živi! Budimo humani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 396 i pošaljimo SMS na 3030
Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human396 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-486124-02
Uplatom na devizni račun: 00-540-0002344.5
IBAN: RS35160005400002344587
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: e-doniraj
Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka:PayPal

PP Media