Andro dobrovoljno u žarištu korone: Svakodnevno pomaže medicinskim radnicima u Prijepolju

Prijepolje – Lekari, sestre i svi ostali medicinski radnici svakodnevno su u samom žarištu korona virusa. Leče i pružaju svu potrebnu pomoć zaraženima, ponekad čak ne misleći ni na svoje zdravlje, jer za to su se školovali i položili zakletvu. Međutim, Andro Obradović nije po struci medicinar, sanitetski automobil vozi nekoliko godina, a samo dva dana pre uvođenja vanredng stanja, 13. marta, istekao mu je ugovor.

Andro Obradović, na prvoj liniji fronta, foto: Rina

Mogao je ovaj Prijepoljac, otići kući, biti na bezbednom i čekati da sve ovo prođe, ali – nije! Od prvog dana prijavio se da volontira i vozi sve medicinske radnike tamo gde je neophodno.

„Znao sam kakva je situacija i koliko se ti ljudi bore za sve pacijente. Nisam to sve mogao da gledam, a da sedim kod kuće i zato sam odlučio da pomognem, da se nađem u ovom teškom trenutku. Dosta njih živi u prigradskim naseljima, nemaju prevoz kako da dođu i vrate se kući sa posla i zato sam ja tu, dobili smo sve potrebne naloge za vožnju tokom policijskog časa“, izjavio je Andro za RINU.

Ovaj Prijepoljac kaže da nije lako biti na prvoj liniji front. Medinski radnici daju sve svoje napore kako posledice korona virusa bile što manje, rade ponekad i više od 12 sati dnevno i zato oni jesu pravi heroji današnjice.

„Vidi se neverovatni timski rad i uzajmna podrška. Svi su kao jedan i samo tako verovatno i možemo pobediti sve ovo što nas je snašlo“, kaže Andro.

U Prijepolju do sada ima devet zaraženih osoba, što je visok broj imajući u vidu broj stanovnika koji živi u ovoj opštini.

Rina i PP Media