Asfalt stigao do žitelja pribojskog sela Žarkovina

Priboj – Žitelji tridesetak domaćinstava pribojskog sela Žarkovina, pored Dorbilovića, koji kilometar iznad leve obale Lima, a ispod Lisje stene, dočekali su asfalt u svom selu. Iako su tu, nadomak grada, asfalt je već decenijama bio – samo želja. Od 8.arpila i kroz njihovo selo vijuga magična asfaltna traka.

Foto: Opština Priboj

Deonica od kapele u Dobrilovićima do kose u Žarkovini, u dužini od 1,8 kilometara. Sredstva je obezbedila država Srbija.

Asfaltom je savladan najveći usponi, a do krajnjih domaćinstva ostalo još par stotina metara makadamskog puta. Trasa puta je i više od 4 metra, asfltna podloga je tri metra, debljina asfalta je šest centimetara, a bankine najmanje po pola metra. Prokopani su i odvodni kanali, urađeni propusti, škarpirane obale.

Foto: Opština Priboj

Radove je uspešno izvelo preduzeće „Novi Pazar put“.

Ono što je pre nepun mesec dana i najavaljeno, ovih dana se i završava. Svih 12 kilometara puteva, asfaltirali su neimari “Novi pazar puta”, od Javorja i Strmca, preko Dobrilovića, Žarkovine i Banjskog Čamca do Gornjeg Rabrenovca. Za te namene ugrađeno je 6200 tona asfaltne mase. Pripremni radovi na većini deonica započeli su krajem godine, radilo se i tokom zime, gde je to bilo moguće, a ovog proleća intenzivirani su radovi.

I što je najbitnije,u kratkom vremenskom roku i na zadovoljstvo, pre svega meštana, uspešno završeni.

PP Media