Asvaltirano tri kilometara puta prema Strmcu

Priboj – Poslednjih dana oktobra asfaltirana je planirana deonica puta od Ahmetovine do mosta u Zabrđu, na putnom pravcu Sjeverin – Strmac, u dužini od 3 kilometra i 80 metara.

Novi kilometri puta u pribojskim selima

U pitanju je deo ugovorene deonice od ukupno 10,2 kilometra,a za preostali deo, radovi bi trebalo da se nastave na proleće.

Novoasfaltiranu deonicu puta čija je širina 3,5 metara obišao je i predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, koji je izrazio zadovoljstvo kvalitetom izvedenih radova , ali i nadu da će preostala ugovorena deonica od 7 kilometara, biti urađena tokom naredne godine.

default

„ Novi kilometri asfalta značiće mnogo za ljude ovog kraja da lakše i brže dođu do porodičnih imanja koja se nalaze na 1500 metara nadmorske visine i gde se pretežno ljudi bave zemljoradnjom i stočarstvom. Na ovim prostorima sve se više gaji malinana ,pa se godišnje ovim putem ,do hladnjača u Sjeverinu transportuje i preko 300 tona crvenog zlata.Na ovaj način biće im olakšan plasman poljoprivrednih proizvoda, a sa druge strane planina Javorje i ovoj kraj,su idealni i još uvek neiskorišćeni iako imaju ogromne potencijale za razvoj planinskog i seoskog turizma , rekao je Rvović.

Prvi čovek opštine Lazar Rvović, foto: GZS

Put Sjeverin – Strmac dug je 18 kilometara I do sada je od Sjeverina asfaltirano šest kilometra, , a kada bude asfaltirana i preostala ugovorena deonica u dužini od pet kilometara asfalt će izaći gotovo na vrh planine Javorje, a do centra Strmca.

Investitor je „ JP Putevi Srbije“, ugovor je vredan oko 120 miliona dianra, a izvođač radova su „Putevi Užice“.

PP Media