Apel građanima da se odgovorno ponašaju zbog širenja koronavirusa

Prijepolje – Zbog povećanja broja zaraženih lica koronavirusom zasedao je Opštinski štab za vanredne situacije u Prijepolju.

Ilustracija, A.Rovčanin

Nakon sednice upućen je apel građanima na odgovorno ponašanje, a posebno se upozoravaju lica koja su COVID-19 pozitivna i osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima  da eventualno neodgovorno ponašanje izaziva zakonske posledice zbog ugrožavanja zdravlja ljudi.

– Upućuje se apel građanima da pokažu sada najveću odgovornost u ličnom  ponašanju i da se pridržavaju svih mera i preporuka, a najviše u održavanju higijene ruku, držanja distance, nošenju zaštitnih maski koje su obavezne u javnom prevozu i trgovinskim objektima – navodi se u zaključku Štaba za vanredne situacije.

Takođe, građanima je upućen apel da se uzdrže od organizovanja privatnih proslava, svečanosti i drugih zabavnih manifestacija.

One thought on “Apel građanima da se odgovorno ponašaju zbog širenja koronavirusa

  • Zasto nepisete o tome da je danas vraceno 20 ljudi ispred kovidambulante i da nisu pregledani.Poslati su kuci uz preporuku pijte paracetamol.Ovo je katastrofa za nekoliko dana cemo biti gori od Novog Pazara a vi umesto da slikate i pisete o tome vi nam pisete o onome sto i price na grani znaju…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *