Azbuka bezbednosti za đake prvake

Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ove godine u okviru programa „Osnovi bezbednosti dece“ realizuje predavanja namenjena đacima prvacima na teme „Šta radi policija i zajedno protiv nasilja“, „Bezbednost dece u saobraćaju“ i „Zaštita od opasnih materija i prirodnih nepogoda“. U Osnovnoj školi „Milosav Stiković“ na Kolovratu prvi put je držano predavanje najmlađim učenicima na temu „Šta radi policija i zajedno protiv nasilja“.

– Na predavanju koje je prilagođeno njihovom uzrastu pripadnici Policijske uprave Prijepolje približili su učenicima posao policajca, savetovati ih kako da reaguju u slučaju da primete nasilje, objasnili da se u svako doba mogu obratiti za pomoć policiji i ukazali na prednosti drugarstva – kazala je između ostalog oficir odeljenja policije PU Prijepolje Olivera Marković Kečević.

Učanici prvog razreda Osnovne škole Milosav Stiković na Kolovratu, foto: www.ppmedia.rs

Đacima prvacima su podeljene bojanke „Azbuka bezbednosti za đake prvake“ koje će dobiti i svi ostali prvaci na teritoriji koju pokriva Policijska uprava Prijepolje.

Inače, tokom prethodne školske godine u okviru programa „Osnovi bezbednosti dece“ koji se realizuje od prošle godine, održano je 665 predavanja na osam tema u 83 odeljenja četvrtog i šestog razreda.
PP Media