Babić osudio pretnje upućene Vučiću

Prijepolje – Najoštrije osuđujem pretnje smrću, koje su upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i apelujem na nadležne institucije da najhitnije preduzmu sve potrebne mere kako bi počinilac bio uhapšen, a život predsednika zaštićen, naveo je prvi čovek opštine Prijepolje Vladimir Babić.

Prvi čovek opštine Prijepolje Vladimir Babić, foto: A.Rovčanin

On ističe da pretnje Aleksandru Vučiću treba shvatiti najozbiljnije, jer osoba koja se nalazi na poternici zbog teških krivičnih dela, ne preti iz zabave ili dosade. Takođe, nije slučajno da ove ozbiljne pretnje dolaze baš posle Vučićeve izjave da on nikada neće potpisati priznanje nezavisnosti Кosova i Metohije.

-Pretiti ubistvom Vučiću je namera da se destabilizije Srbija, a obzirom da pretnje dolaze od osvedočenih kriminalaca, one su realne i jako opasne. Jasno je kao dan da je neko mnogo moćan i uticajan platio i da se preti i da se pretnje ostvare, jer Srbija je sa Vučićem jaka i ponosna, gradjanima su vraćeni dostojanstvo i standard dostojan čoveka, a državi ugled u Evropi i svetu. Mnogima to ne odgovara, jer jadnu siromašnu i poniženu Srbiju lako je uceniti i pokoritii, a jaku Srbiju sa Vučićem na čelu moraju poštovati – navodi Babić i moli i apeluje na sve bezbednosne strukture u zemlji da kao prioritet broj jedan postave bezbednost predsednika Srbije. On mora biti bezbedan da bi Srbija ostala stabilna.

PP Media