Babić širi mrežu saradnika, imenovao novog pomoćnika – uskoro jača i Opštinsko veće

Prijepolje – Odbornici Skupštine opštine Prijepolje, na današnjoj sednici prihvatili su predlog da se Ireni Vujović ministarki za zaštitu životne sredine, dodeli priznanje Počasni građanin Prijepolja. Pored najvišeg opštinskog priznanja, koje će ministarki Vujović biti uručeno 7. jula na Dan opštine, odbornici su doneli odluku da nagradu Opštine Prijepolje dobiju najuspešniji pojedincni i kolektivi koji su se istakli u minuloj godini, među kojima su kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Nemanja Petrić, bacač kugle Armin Sinančević i lekar anesteziolog Sedana Sadiković.

Mreža saradnika sve šira, foto: A.Rovčanin

Pošto je usvojen rebalans budžeta i odluka o završnom računu opštine za prošlu godinu, sednica je prekinuta do daljnjeg. Kao dopunske tačke, koje će se razmatrati kada sednica bude nastavljena su imenovanje novog člana Opštinskog veća, čije ime danas predsednik Vladimir Babić nije saopštio, i razrešenje aktuelne direktorke biblioteke „Vuk Karadžić“ i postavljenje novog vd direktora te ustanove.

Predsednik opštine Vladimir Babić, tim saradnika u Opštinskom veću proširiće za još jednog člana. Međutim njegovo ime još uvek nije želeo da saopšti, već je rekao samo da će on biti iz stranke Muamera Zukorlića. Ne tako davno Babić je bio izričit, da u svom timu ne želi ljude, protiv kojih se vode sudski postupci. Ipak, sudeći po današnjem obraćanju medijima taj stav sada je znatno “mekši”, pa nije ne moguće da u većničku stolicu sedne neko ime dobro znano organima gonjenja iz Kraljeva.

– Nemamo epilog sudskih presuda za neka lica za koja smo očekivali da će se to desiti. Iako se takva presuda pojavi, razmotrićemo novonastalu situaciju. Sve što radimo, radimo u cilju sinergije i radi lakšeg i rasterećenijeg rada u našoj opštini. Smatram da se ne treba mešati u izbor lica koje će kandidovati koalicioni partner. Mislim da će oni taj izbor izvršiti kvalitetno i dosledno svojoj politici koju sprovode – kaže prvi čovek opštine Vladimir Babić.

Pored imenovanja novog člana veća, predsednik opštine  mrežu saradnika proširio je za još jednog pomoćnika, Njegoša Janjuševića.

– U skladu sa svojim ovlašćenjima i Statutom imenovao sam jednog sjajnog momka Njegoša Janjuševića, za drugog pomoćnika. Reč je o sinu jednog radnika iz Opštinske uprave, mladom čoveku sa fakultetskom diplomom – pojašnjava predsednik Babić.

PP Media