Besplatna škola plivanja za novovaroške đake prvake

Opština Nova Varoš u saradnji sa TSC “Zlatar“ i Sportskim savezom Nove Varoši, drugu godinu zaredom organizuje besplatnu školu plivanja, za učenike prvih razreda novovaroških osnovnih škola. Obuka počinje u sredu 7. septembra, na bazenu hotela Panorama, i trajaće naredna dva meseca.

Bazen hotela Panorama, foto: www.ppmedia.rs

Bazen hotela Panorama, foto: www.ppmedia.rs


“ Obuku plivanja izvodiće dva profesora fizičke kulture i za sada imamo prijavljeno blizu 90 učenika. Pre početka obuke plivanja deca su još u vrticu prošla rad sa profesorima fizičke kulture u okviru projekta Sportić u vrtić – stvarajmo zdrave sportiste”, kazala je za naš portal Generalni sekretar Sportskog saveza Nove Varoši Duška Ćirković
“ Želja nam je da profesori fizičke kulture nastave da rade sa decom, zajedno sa učiteljicama, na časovima fizičkog sve do završetka četvrtog razreda. U Novoj Varoši je nedavnno osnovan i atletski klub, tako da ćemo nakon završetka obuke plivanja sa decom raditi i obuku osnovnih atletskih stvari, a sve u cilju njihovog zdravog i pravilnog razvoja. Tu će se krenuti od pravilnog trčanja i disanja, pa do učenja fer pleju i samom značaju sporta. Nakon svega ovoga deca će se opredeliti za sport koji najviše budu volela i rasporediti po klubovima”, dodala je Duška Ćirković.
PP Media