Besplatno letovanje za mališane iz Nove Varoši

Zahvaljujući ugovoru omogućen letnji odmor za decu iz porodica slabijeg materijalnog stanja. Novovaroška opština obezbedila iz svoje kase milion dinara. Ugovor o realizaciji programa besplatnog letovanja mališana iz porodica slabijeg materijalnog stanja potpisali su direktorka Centra za socijalni rad Jelena Leković i Goran Cmiljanović, licencirani turistički zastupnik Dečjeg i omladinskog odmarališta u Sutomoru.

– Očekujemo da će deca iz Nove Varoši biti zadovoljna smeštajem u našem odmaralištu u Sutomoru, koje je apartmanskog tipa, kao i ishranom, zdravstvenom negom i svim drugim pratećim sadržajima koji su im na raspolaganju u nedavno kompletno adaptiranom objektu u vlasništvu opštine Priboj – kaže Cmiljanović.

Centar za socijalni rad će, u saradnji sa školama, ovih dana započeti definisanje spiskova potencijalnih kandidata za letovanje, a na osnovu prethodno donetog pravilnika o načinu izbora dece za boravak na moru.

Pravo na besplatan boravak na moru imaju deca samohranih roditelja, mališani iz porodica koje se nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad, kao i onih materijalno ugroženih porodica, čiji mališani do sada nisu bili na moru. Ukoliko ostane slobodnih mesta, priliku da uživaju u Sutomoru imaće i deca čiji je jedan roditelj ili su oba roditelja zaposlena, ali uz novčanu doplatu u iznosu od 5.000 i 10.000 dinara po detetu.

Potpisivanje ugovora Goran Cmiljanović i Jelena Leković, foto: Vecernje novosti

– Ovog leta će o mališanima brinuti par učiteljica i predstavnici Centra – pojašnjava direktorka Centra za socijalni rad Jelena Leković. – Program besplatnog letovanja mališana iz porodica slabijeg imovinskog stanja sprovodi se već šestu godinu zaredom. Zahvaljujući ovom projektu, oko 300 prvaka letovalo je na Crnogorskom primorju – u Bečićima, Čanju i Herceg Novom.

MOLBA

Prethodnih godina akciju opštine i Centra podržala je i nekolicina lokalnih privrednika. Organizatori apeluju za pomoć i ovog leta da bi se mališanima obezbedili lekovi, osveženje i užina tokom putovanja, kao i doplata dodatnih turističkih sadržaja za decu, kako bi im boravak na moru bio potpun.
Izvor: Večernje novosti