Prijepolje: Snežne padavine spremno dočekane

Zbog snežnih padavina koje su prethodnih dana zadesile opštinu Prijepolje predsednik ove opštine Emir Hašimbegović održao je sastanak sa direktorima javnih i komunalnih preduzeća, predstavnicima lokalne samouprave i Sektora za vanredne situacije, kako bi se upoznao sa trenutnom situacijom. Svi putni pravci na teritoriji opštini Prijepolje koji vode do centara sela su pročišćeni, nema problema u snabdevanju električnom i toplotnom energijom, kao ni u vodosnabdevanju, zaključak je današnjeg sastanka.
Sneg koji je proteklih dana padao na području opštine Prijepolje spremno je dočekan i nije napravio veće probleme. Visina snežnog pokrivača iznosi 40 centimetara u brdskim predelima, svi putni pravci koji su u nadležnosti Direkcije za izgradnju redovno se čiste i posipaju solju i rizlom , kazao je direktor ovog preduzeća Radovan Cmiljanović.
Nema problema u vodosnabdevanju, a komunalna higijena je uprkos snežnim padavinama na zavidnom nivuo, istakao je na sastanku Aziz Hadžefejzović direktor JKP „Lim“. Hadzifejzović je kazao i da se isporuka toplotne energije vrši bez većih problema, kao i da energenata ima dovoljno. Ovo komunalno preduzeće zaduženo je i za čišćenje gradskih ulica, sve ekipe su na terenu i uklanjaju sneg sa ulica i trotoara bez većih problema. Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović nakon sastanka je istakao da je zadovoljan celokupnom situacijom u ovoj opštini, kao i kako su nadležne službe reagovale na snežne padavine koje nisu bile većeg intenziteta.
Iz Sektora za vanredne situacije ističu da za sada nije bilo potrebe za delovanjem ove službe, ali da su oni spremni i opremljeni da odgovore na sve postavljene zadatke.
PP Media