Birokratija odložila protesnu šetnju za sredu (video)

Protesna šetnja zakazana zbog brutalnong prebijanja fudbalera Polimlja Emira Hamzića koja je trebala da se održi u petak odložena je za sredu 28. novembar. Razlog za odlaganje jeste neblagovremena prijava od strane organizatora Policijskoj upravi u Prijepolju koja nije dala saglasnost da se šetnja održi. Uprkos tome na platou ispred Doma kulture okupilo se oko hiljadu građana u znak podrške porodici pretučenog sportiste koji se i dalje nalazi u teškom zdravstvenom stanju. Mersudin Hamzić stric Emirov kaže da se šetnjom i protesnim skupom želi skrenuti pažnja javnosti da Prijepolje postaje nebezbedan grad za život dece i mladih. Da je nasilje sve učestalija te da se traži oštra reakcija nadležnih organa i strožije kazne prema nasilnicima.

Oko hiljadu građana okupilo se na platou ispred Doma kulture foto: www.ppmedia.rs

– Poslednjih meseci primetan je drastičan porast nasilja i nasilnika na ulicama Prijepolja. Životi običnih građana postaju ugroženi, takav primer je i sa našim Emirom koji je pretučen bez bilo kakvog povoda. Očekujemo oštru reakciju svih relevantnih nadležnih opštinskih i državnih organa i njihovo postupanje u skladu sa važećim zakonom Srbije – kazao je ispred porodice pretučenog igrača Mersudin Hamzić i pozvao žitelje Prijepolja da se u sredu okupe u još većem broju.

Inače, skup nije politički motivisan, među okupljenim građanima dominirali su prijepoljski sportisti koji su došli da pruže podršku porodici Hamzić. Napad na fudbalera osudila je i Srpska pravoslavna crkva na čelu sa Patrijarhom srpskim g Irinejom.
PP Media