BNV: Lista “Samoopredeljenje” održala skup u Novoj Varoši

Lista “Samoopredeljenje” u subotu je u punoj sali novovaroškog Doma kulture održala svoj četvrti skup. Na skupu je predstavljena kandidatkinja iz Nove Varoši, Behija Hadžić koja je u svom obraćanju pozvala prisutne da se upišu u poseban birački spisak.

“Ovo je jedina lista i jedini tim koji može da donese dobro Bošnjacima Sandžaka. 4. novembra imate priliku da izaberete svoje legitimne bošnjačke predstavnike. Izaberite listu Samoopredjeljenje” rekla je Behija Hadžić.

Nosilac liste dr. Sulejman Ugljanin je u svom govoru istakao da će Bošnjaci sarađivati sa čestitim ljudi iz Nove Varoši koji će pomoći Bošnjacima da ostvare svoja prava.

Nosilac liste Samoopredeljenje Sulejman Ugljanin i kandidat za većnika iz Nove Varoši Behija Hadžić

“Pozivam sve Bošnjake u Novoj Varoši neka iskoriste svoje pravo i neka glasaju. I taj jedan glas znači puno. Izaberete ljude kojima vjerujete. Izaberite našu listu” – rekao je Ugljanin.

Na kraju svog izlaganja Ugljanin je rekao da će Bošnjaci Nove Varoši nakon ovih izbora imati svog legitimnog predstavnika u Bošnjačkom nacionalnom vijeću. Na skupu su upriličeni i nastupi novopazarskog Hora Stambol i kantautora Rifata Ramovića koji su za publiku izveli nekoliko kompozicija iz repertoara tradicionalne bošnjačke muzike.
PP Media