BNV: Zukorlić ide na izbore bez Tandira na listi

Članovi Republičke izborne komisije proglasili su za sada dve izborne liste za predstojeće izbore za Savete nacionalnih manjina,odnosno Bošnjačko nacionalno vijeće, koji će se održati 4. novembra.

Prva lista na glasačkom listiću biće ”Samoopredeljenje – dr Sulejman Ugljanin”. Lista je predata sa 35 kandidata i podržana sa ukupno 1250 validno overenih potpisa birača.

Na Ugljaninovoj listi su predstavnici sve četiri opštine u kojima je SDA na vlasti kao i visoki funkcioneri stranke koji su aktivni u BNV. Za članove veća iz Prijepolja, ova lista predložila je četiri kandidata, Eldn Jejna kao 16, Merisa Nuković (21), Edib Kajević (29) i Ibro Fazlić (34). Tri kandidata predložena su iz Priboja, Hajro Bećirović (20), Mirhan Zlatanić (26) i Edita Hasanagić (27) dok je iz Nove Varoši jedini kandidat na ovoj listi Behija Hadžić(15).

Lista „Samoopredeljenje – dr. Sulejman Ugljanin“

Druga proglašena lista je “Matica bošnjačka akademik Muamer Zukorlić muftija”. Među 35 predloženih kandidata za većnike tu su svega dva imena iz Prijepolja Sabahudin Hajdarević (8) i Belmir Mujezinović (34), što predstavlja iznenađenje s obzirom na činjenicu da je grad na Limu jedini gde Stranka pravde i pomirenja čini deo vlasti. Zanimljivo je i da na listi Muamera Zukorlića nema Samira Tandira, ni direktorke Centra za socijalni rad Sabire Hadžiavdić, koji su bliski saradnici Zukorlića i čije je učešće na ovim izborima bilo očekivano. Neki smatraju da je njihovo izbacivanje sa liste posledica brojnih afera o kojima su mediji pisali u proteklom vremenu, što bi moglo negativno da se odrazi na izborni rezultat i da šteti ugledu same liste.

“Matica bošnjačka akademik Muamer Zukorlić muftija”

Na Zukorlićevoj listi nalaze se dva imena iz Priboja Abid Ćelović (20) i Larisa Karaosmanović (27), dok je imam Ismet Bihorac (13) jedini predstavnik koji dolazi iz Nove Varoši.
PP Media i GZS