„Osječka pivovara“ otvara pogon u Priboju

Povodom svečanog otvaranja „Dana prvog hrvatskog piva“, predstavnici opštine Priboj, boravili su u radnoj poseti Osjeku i čuvenoj „Osječkoj pivovari“. Povod ove posete bilo je bliže ugovaranje buduće saradnje sa novim investitorom u pribojskoj Slobodnoj zoni, koji ima nameru da na evropsko tržište plasira novi proizvod „Pribojsko pivo“.

Delegacija opštine Priboj, koju su činili predsednik Skupštine opštine, Boris Mrdović i član Opštinskog veća zadužen za oblasti turizma i investicija, Miralem Gogalić, sa rukovodstvom ove pivare dogovorili su inicijalne korake buduće saradnje, koja će u prvoj fazi biti fokusirana na razvijanje novog brenda „Pribojsko pivo“, a u drugoj fazi se planira stvaranje uslova za investiranje i otvaranje pogona za proizvodnju piva na području Slobodne zone Priboj.

Obe strane zadovoljne dogovorenim, ocenile su da će jednom ovakvom saradnjom, Pribojci i Priboj, dobiti sopstveni brend na bogatom tržištu piva, koji će se sigurno izdvajati kvalitetom i dugom tradicijom u spravljanju ovog alkoholnog napitka, ali i mogućnost za otvaranjem novih radnih mesta i stavljanje svih kapaciteta Slobodne zone u funkciju.
PP Media