Bogat program tokom Zlatarfesta

Nova Varoš – Opština Nova Varoš i Turistička organizacija Zlatar organizuju 8. po redu manifestaciju Zlatarfest, koja se tradicionalno svake godine održava  poslednje nedelje u julu mesecu . Zamisljena je kao prezentacija privrednih i turističkih potencijala opštine Nova Varoš i planine Zlatar.

Ove godine Zlatar fest se održava od 29. jula do 1. avgusta a organizatori su pripremili kvalitetan sadržaj, kako za najmlađe tako i za starije posetioce.

-Program Zlatarfesta počinje 29. jula, sa najmlađim iz Biblioteke “Jovan Tomić” i njihovom ‘’ Čarolijom čitanja ‘’. Potom , u 19 časova sledi promocija monografije „Nova Varoš iz starih albuma“, našeg Dragoljuba Gagričića, kao i defile i smotra folklora KUD ‘’Jovan Tomić’’. U 21 čas istog dana, vatromet i koncert Snežane Đurišić označiće zvanično otvaranje manifestacije. 30. jul obeležiće tradicionalna Puzijada kao i sportska nadmetanja u organizaciji Sportskog saveza Nove Varoši dok je veče rezervisano za koncert  Milice Pavlović. 31. jula organizovaćemo Zlatarsku regatu a dok će uveče nastupiti Sergej Ćetković. Završni dan je sportski dan kada će se održati VI Memorijalni turnir „Branko Grbić“ – ističe direktor TO Zlatar Branko Pucarević.

Direktor TO Zlatar Branko Pucarević obećava dobar provod, foto: PP Media

Svakog dana trajanja manifestacije biće otvoren i etno sajam ‘’Zlatne ruke Zlatara’’ gde će posetioci biti u prilici da degustiraju autentične zlatarske proizvode.

PP Media