Branko Bjelić novi je predsednik opštine Nova Varoš

Branko Bjelić iz redova Srpske napredne stranke izabran je od strane odbronika SO Nova Varoš za predsednika ove opštine . Za njego izbor glasalo je 14 odbornika 8 je bilo protiv, 2 listića nisu upotrebljena. Bjelić je u prethodne četiri godine obnašao funkciju direktora Rezervata prirode Uvac, po struci je doktor veterinarske medicine. Branko iza sebe ima bogato radno iskustvo kako u privatnom sektoru tako i javnim ustanovama. Oženjen je otac maloletnog deteta.
Branko Bjelić se u svom prvom obraćanju odbornicima zahvalio na izboru, istakao da će marljivim i vrednim radom opravdati poverenje. Povećanje zaposlenosti građana ove opštine biće primarni cillj u naredne četiri godine. Opština će nastaviti sa privlačenjem stranih investitora i izdavanjem u zakup prostorija Inove na Kokinom Brodu, pokušaćemo da privučemo i investitore koji će izgraditi hladnjaču što će biti garant za otkup poljoprivrednih proizvoda, dodao je novoizabrani predsednik opštine.
Druga faza projekta za izgradnju biznis centara Branoševac danas je završena, preba da potpišemo ugovor vredan 430 hiljada evra i da se za nekih mesec dana krene sa izgradnjom, kazao je Bijelić u svom obraćanju odbornicima. Nastavićemo i sa ulaganjem u razvoj turizma i poboljšavanjem same turističke ponude i za povećanjem smeštajnog kapaciteta. Jedan od prioriteta biće i ponovno pokretanje RH Centra „Zlatar“ u šta će biti uloženo oko 5 miliona evra, kazao je Branko.
Vlast u ovoj opštini u naredne četiri godine činiće koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke (12 odbornika), Sandžačka demokratska partija (1 odbornik) i Socijalstička partija Srbije (1 odbornik), u opoziciji su ostali GG “Novi ljudi za Novu Varoš” ( 7 odbornika), Demokratska stranka (5 odbornika) i Nova Srbija sa 1 odbornikom.
PP Media