Uskoro licitacija za prodaju RH centra Zlatar

Vlada Srbije preko resornog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za oko mesec dana raspisaće licitaciju za prodaju Specijalne bolnice za lečenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja Zlatar na istoimenoj planini. Ovu informaciju potvrdio je za “PP Mediju” prvi čovek opštine Radosav Vasiljević.

On je kazao da je lokalna samouprava pronašla investitora koji je spreman da uloži kapital u RH centar Zlatar, i da ga ponovo stavi na zdrave noge.

– Napori lokalne samouprave da stavi u funkciju ovaj objekat napokon će biti ostvareni. U pitanju je domaći investitor koji je u više navrata obilazio objekat i video u kakvom se stanju on nalazi. Pismo o namerama sa razrađenim biznis planom zainteresovani kupac je poslao  Vladi Srbije koja će najkasnije za 40 dana raspisati licitaciju za prodaju objekta – istakao je Vasiljević.

Nekada nosilac razvoja zdravstvenog turizma i opštine Nova Varoš RH centar Zlatar, zbog nagomilanih obaveza, a kasnije i ukidanja kardiologije i svih zdravstvenih usluga, ne radi više od devet godina. Objekat čiji je vlasnik PIO fond, raspolaže sa 17.000 m2 korisne površine i 330 postelja, do pre jedne decenije beležio je do 70.000 noćenja godišnje, dok je za četiri decenije postojanja u njemu lečeno više od 100.000 pacijenata.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *