Brodarevo posle 20 dana dobilo vodu za piće

Prijepolje/Brodarevo – Žitelji Brodareva, nakon skoro 20 dana u sredu su dobili vodu za piće. Zbog povećane mutnoće, izazvane porastom vodostaja, voda iz brodarevskog vodovoda nije bila za pijaću upotrebu i od 20. januara mogla se koristiti samo za tehničku upotrebu, odnosno za sanitarno higijenske potrebe.

Ilustracija

 Iz JKP “Lim” Prijepolje danas je saopšteno da je nakon hemijskih i bakterioloških analiza koje je izvršio užički Zavod za javno zdravlja voda iz brodarevskog vodovoda ispravna za pijaću upotrebu.

Tokom minulih dvadesetak dana meštane Brodareva pijaćom vodom napajala je cisterna Komunalnog preduzeća stara više od četiri decenije.

Inače, menadžment JKP “Lim” proteklih meseci uporno je pokušavao da drastično poveća cene komunalija, među kojima je i voda za piće. Ipak, poslednji pokušaj novog nameta na novčanike građana osujećen je na nedavno održanoj sednici lokalnog parlamenta, kada odbornici nisu prihvatili zahtev Komunalnog preduzeća da se cene povećaju.

U ovoj ustanovi, koja je od vitalnog interesa za Prijepolje vd mandat direktoru preduzeća je istekao, takođe na poslednjoj skupštini većina odbornika nije podržala predlog Opštinskog veća da se direktoru produži vd mandat, pa ostaje ne jasno ko sada rukovodi preduzećem.

PP Media