Zabranjene posete u bolnicama Zlatiborskog okruga

Užice/Prijepolje/Priboj/Nova Varoš/Požega – Zavod za javno zdravlje Užice izdao je preporuku svim bolnicama na teritoriji Zlatiborskog okruga o zabrani poseta pacijentima.

Opšta bolnica u Prijepolju, foto: A.Rovčanin

„S obzirom na to da je povećan broj obolelih sa simptomima sličnim gripu u odnosu na prethodni period, ali i na isti period prošle godine, iz preventivnih razloga predložili smo bolnicama da se do daljnjeg zabrane posete pacijentima”, rekla je za RINU dr Aleksandra Andrić iz užičkog Zavoda za javno zdravlje.

Кada je reč o aktuelnom korona virusu, dr Andrić je naglasila da nema mesta panici i da su iz Instituta za javno zdravlje Batut dobili instrukcije kako postupati u slučaju pojave ovog virusa na teritoriji koju pokriva užički Zavod za javno zdravlje.

„To se pre svega odnosi na sve one koji dolaze iz kineske pokrajine Hubei. Ukoliko imaju bilo kakve simptome u smislu visoke temperature ili respiratorne infekcije, takva lica stavljaju se pod četrnaestodnevni nadzor koliko traje inkubacija. To znači da su sa takvim osobama u svakodnevnoj komunikaciji, ali i lekarske ekipe odlaze do njih kako bi se lično uverile u njihovo zdravstveno stanje.” , kazala je dr Andrić i dodala da se u slučaju pojave simptoma te osobe transportuju do odeljenja infektologije, gde se dalje nastavlja njihovo zbrinjavanje i lečenje.

Prema njenim rečima za sada nema registrovanih slučajeva koji bi eventualno ukazivali  na postojanje korona virusa u Zlatiborskom okrugu.

Rina i PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *