Brodarevo: Vozaču džipa određen pritvor

Vozaču džipa M.D. u kojem je nastradala dvanaestogodišnja devojčica A.D. učenica šestog razreda, prilikom prevrtanja u reku, bio je pod dejstvom alkohola od 1,4 promila, pokazala je analiza krvi. Njemu je određeno je policijsko zadržavanje od 48 časova nakon čega će uz krivičnu prijavu biti predat Višem tužilaštvu u Užicu.

Nezgoda se dogodila na putu Brodrarevo – Slatina u mestu Rijeka, kada je došlo je do sletanja džipa niz liticu duboku desetak metara u reku, i tom prilikom maloletna devojčica je izgubila život. U trenutku nesreće u kolima su se pored M.D. i A.D. nalazila još dva vozačeva deteta, jedno od četiri i drugo od šest godina i oni su zadobili ogrebotine.

Džip završio Slatinskoj reci, foto: Facebok Brodarevske vijesti

Kako od žitelja koji su bili na mestu nezgode saznajemo, M.D. je stric nastradale A.D. i on se vraćao iz Brodareva sa svoje dve ćerke kući u Slatinu. Uz put je sreo bratanicu koja je išla iz prodavnice i povezao je. Nedugo zatim izgubio je kontrolu nad vozilom i sleteo u reku. Odmah pošto je došlo do nesreće M.D. je sa jednim slučajnim prolaznik izvukao svoje dvoje dece iz reke na suvo, a zatim su zajedno krenuli u potragu za A.D. misleći da je nabujala reka odnela. Nakon dvadesetak minuta neuspele potrage, M.D je promrzle mališane, kojima je odeća bila natopljena vodom odveo do prve kuće na koju je naisao, u nameri da ih smesti u toplu prostoriju te da pozove komšije u pomoć. U međuvremenu kada se vratio na mesto nezgode, nekoliko mladića koji su putem prolazili videvši vozilo u reci, podigli su ga i ispravili na točkove, ispod kojeg je isplivalo telo nesrećne učenice.

Meštani Slatine sa kojima smo razgovarali nisu želeli da komentarišu ovaj nemio događaj, jedan od njih kratko rekao da je ceo kraj šoku i zavijen u crno zbog velike tragedije koja ih je zadesila.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *