Država uložila 1,2 miliona evra u putnu infrastrukturu Priboja

U Priboju je počelo asfaltiranje deonice puta od Slobodne zone prema Priboju, u dužinom od oko 3 km sa pristupnim saobraćajnicama. Asfaltiranje se vrši zahvaljujući sredstvima Republike Srbije, koja je samo u 2015. godini uložila 1,2 miliona evra u putnu infrastrukturu Priboja.
Povodom početka radova na ovoj važnoj saobraćajnici, predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, zahvalio se Vladi Srbije na nesebičnom ulaganju u putnu infrastrukturu opštine Priboj i naporima koje ovakvim posebnim tretmanom ulaže u ekonomski i svaki drugi vid oporavka Priboja. Vrednost radova na ovoj deonici iznosi 55 miliona dinara.
Slobodna zona Priboj koja je formirana u sklopu aktivnosti Vlade republike Srbije 13. je u Srbiji a poslužiće ekonomskom oporavku i privlačenju investicija u budućnosti.
Ovim je infrastrukturni okvir Slobodne zone Priboj zaokružen na visokom nivou. Pre nekoliko dana su završeni radovi na ispunjenju tehničkih uslova za Slobodnu zonu (osvteljenje, ograda, čišćenje i uređenje prostora) i ispunjen je niz standarda koji su traženi, a tehnička komisija nadležnih ministarstava je izvršila tehnički prijem slobodne zone.
Iako Slobodna zona Priboj, a nekadašnji Fapov pogon Preseraj, sada imovinsko-pravno pripada lokalnoj samoupravi, ona za opštinu Priboj predstavlja temelj i platformu na kojoj će biti kreiran projekat privatizacije FAP-a i već su mnogi resursi su angažovani u tom pravcu.
U ovom trenutku postoji nekoliko veoma ozbiljnih kompnija zainteresovanih za ulaganje i pokretanje proizvodnje u Slobodnoj zoni Priboj, tako da lokalna samouprava u Priboju, uz zahvalnost za dosadašnju pomoć gaji veliki optimizam, baziran na činjenici da su premijer Srbije i njegovi saradnici direktno uključeni u pregovarački postupak sa ovim kompanijama i da su istrajni u rešavanju ovog velikog i jednog u nizu nasleđenih problema koje je na sebe preuzela ova Vlada.
Izvor:priboj.rs