Brojnim aktivnostima obeležen Dan policije u Prijepolju

Nizom aktivnosi policija iz Prijepolja obeležila je Dan Ministrstva unutrašnjih poslova. Na platou prijepoljskog Doma kulture pripadnici policijske uprave, kao i predstavnici brojnih udruženja i organizacija izložili su svoje rekvizite i posetiocima prezentovali način za njihovu upotrebu i namenu.
Policijski službenici PU Prijepolje, Regionalnog centra granične policije prema Republici Crnoj Gori i odeljenja za vanredne situacije Prijepolja predstavili su svoju opremu, sportske veštine i vozila. Na današnjoj smotri naoružanja našao se i veliki broj štandova sportskih, kulturnih i mnogih drugih udruženja Prijepolja, a sve u cilju da se građani što bliže upoznaju sa aktivnostima i zdravim načinom života.
„Danas smo pokušali da kroz druženje sa građanima kroz jedan neformalan način pokažemo sve ono što mi tokom godine uspemo da realizujemo na polju preventivnih aktivnosti, kroz svakodnevne poslove kojima se bavimo“, kazala je oficir Odeljenja PU u Prijepolju Olivera Marković.
Štandove su posetili i najmlađi građani Prijepolja, a njihovu pažnju najviše je privukla pena koju su prikazali pripadnici vatrogasno spasilačke jedinice.
Pored izlaganja na štandovima u okviru Dana Ministarstva unutrašnjih poslova planirana je i revijalna utakmica, koja će biti odigrana između policijskih službenika i ekipa koju će oformiti građani Prijepolja, kao i akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u kojoj će učešće uzeti oko 100 prijepoljskih policijskih službenika.
PP Media