Bujica oštetila puteve u novovaroškom kraju, uvedena vanredna situacija u dve mesne zajednice

Nova Varoš – U mesnim zajednicama Božetići i Akmačići proglašena je vanredna situacija, zbog problema na putnoj infrastrukturi usled obilnih kiša. Nabujali planinski potoci i rečice oštetili su više seoskih puteva, a voda je prodrla i u pojedine stambene i pomoćne objekte.

Bujica oštetila puteve u novovaroškom kraju

U Opštinskom Štabu za vanredne situacije  kažu da je najkritičnije stanje prema Tisovici. U Akmačićima je presečen put prema Živanovićima, gde je u četiri kuće petnaestoro mališana.

-Nabujala Tisovica odnela je četiri propusta, pa je od juče u prekidu put Štitkovo – Tisovica. Mehanizacija je na terenu i žurimo da saniramo štetu pre obilnih snežnih padavina koje su najavljene za naredne dane. U selu Tisovica ima i đaka, a alternativni putni pravac preko Golog brda koji meštani koriste, zimi je uglavnom neprohodan zbog visokih smetova- kaže  zamenik predsednika opštine Nova Varoš Branko Bjelić.

Pod vodom pomoćni objekti i oranice

U Amzićima je ugroženo više putnih pravaca, dok je u Bistrici manje klizište preseklo put prema Pejovićima, a reka Bistrica preti da se izlije kod „Zlatarplasta“ i ugrozi proizvodne hale. U Radoinji je u Otašima poplavljena štala sa stokom. U gradu probleme prave bujice koje se sa okolnih brda slivaju na magistralu i ulice, a voda je prodrla i u više podrumskih prostorija.

– Sve raspoložive ekipe su na terenu. Mada bujice otežavaju radove, očekujemo da ćemo pre snegova uspeti da otklonimo sve probleme i popravimo puteve prema odsečenim zaseocima- ističe predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

PP Media i Varoške novine