U Prijepolju obeležen Dan policije

Prijepolje – Povodom obeležavanja  Dana policije, pripadnici Policijske uprave Prijepolje, Regionalne granične policije i Odeljenje za vanredne situacije u nedelju su organizovali taktičko tehnički zbor na platou ispred Doma kulture u Prijepolju. Bila je ovo prilika da se kroz neformalno druženje, građani, a naročito oni najmlađi bolje upoznaju sa radom policije i da video deo opreme sa kojom policija raspolaže. Takođe, u Domu kulture postavljena je izložba policijskog službenika Vjekoslava Joksimovića pod nazivom “Mesta privlačnosti”, a nastupili su i predškolci ustanove “Miša Cvijović”.

Građani imali priliku da video deo vozila i opreme sa kojom policija raspolaže, foto: A.Rovčanin

Građani Prijepolja su u nedelju mogli da vide polcijske automobile i deo opreme sa kojom policija raspolaže. Ipak, zbor je najviše privukao mališane, predškolce i učenike osnovnih škola koji su imali priliku bliže da se upoznaju sa radom policije, veštinama, opremom i vozilima koju policija koristi u svom svakodnevnom radu.

– Građani su danas mogli da vide naše automobile i deo opreme, a najveću pažnju posvetili smo najmlađima koji su mogli da uživaju u nastupu dece iz predškolske ustanove “Miša Cvijović”, ali i da sednu za volanom policijskih automobila, uključe rotaciju i razonode se na pena partiju, koji su organizovali vatrogasci – kaže zamenik komandira u Saobraćajnoj policiji ispostavi Prijepolje Mladen Baković.

Foto: A.Rovčanin

Ovo je bila samo jedna od aktivnosti kojom policijski službenici obeležavaju svoj dan.

– Tradicionalno, i ove godine, policijski službenici PU Prijepolje pokazali su ličnu humanost kao i humanost policijske profesije i dali svoj doprinos u akciji za očuvanje života i zdravlja ljudi. U saradnji sa ZC u Užicu, službom za transfuziju krvi održana je akcija doberovoljnog davanja krvi a akciji se odazvalo 62 policijska službenika – naveo je Baković.

Foto: A.Rovčanin

Policajci su takođe, polaganjem cveća na grobove nastradalih kolega odali poštu onima koji su dali živote za svoju zemlju.

PP Media