Centar za socijalni rad dobio novu – staru direktoricu

Odbornici Skupštine opštine Nova Varoš na poslednjem ovogodišnjem zasedanjau imenovali su direktore u tri javna preduzeća i ustanove čije osnivač lokalna samouprava. U naredne četiri godine ovu funkciju u Domu kulture vršiće dosadašnja vd direktorica Mihrija Hadžić, takođe dosadašnja vd direktorica JKP “3 septembar” Suzana Šuljagić nastaviće i ubuduće da vodi ovo preduzeće, dok je Jelena Leković po drugi put izabrana za direktorku Centra za socijalni rad.

Ovdašnji Centar za socijalni rad slovi za jednu od najuspešnijih ustanova ovog karaktera kako u Zlatiborskom okrugu tako i šire. Nova stara direktorka zahvalna je svima koji su podržali njen izbor i kaže da će sa zaposlenima u ovoj ustanovi nastaviti i dalje da unapređuje njen rad.

– Smatram da sam u prethodne 4 godine uspostavila određene pravce delovanja i postigla značajne rezultate u svom radu. Socijalna zaštita je približena građanima i postala dostupna onima kojima je najpotrebnija, tj najugroženijim građanima, čime je postignuta osnovna funkcija socijalne zaštite a to je ostvarivanje socijalne sigurnosti građana na principu solidarnosti, uzajamnosti i humanosti, uz poštovanje načela integriteta i dostojanstva korisnika – ističe Jelena Leković.

Nova stara direktorka Centra za socijalni rad u Novoj Varoši Jelena Leković, foto: www.ppmedia.rs

Ona kaze i da je realizovano mnogo mera i programa, a pored mnogobrojnih vidova materijalne podrške bilo i drugih aktivnosti kojima su zadovoljavane potrebe posebno osetljivih kategorija kao što su oni najstariji i najmlađi, čija zahvalnost i osmeh predstavljaju najznačajnije priznanje u njenom radu. Naravno, dobre rezultate ne pripisuje samo sebi.

– Oni su rezultat rada vrednog, odgovornog, stručnog i energičnog kolektiva Opštinskog centra za socijalni rad koji je podržao i ispratio svaku moju ideju i predloženu aktivnost, na čemu sam im veoma zahvalna. Program rada koji sam predložila za naredni mandatni period predstavlja kontinuitet dosadašnjeg rada i imaće za cilj i dalje unapređene socijalne zaštite u Novoj Varoši a naravno sve u skladu sa potrebama naših građana. I dalje ćemo se truditi da 24 sata budemo na usluzi svima onima kojima je naša pomoć potrebna- zaključuje Jelena.
PP Media