Izabrani najuspešniji sportisti u Novoj Varoši

Sportski savez Nove Varoši dodelio je priznanja najuspešnijim sportistima u 2017. godini. Na svečanosti u čast sporta upriličenoj u Domu kulture, uručeni su pehari i diplome za takmičarske rezultate i angažovanje na sportskom polju. U konkurenciji 400 takmičara iz 17 klubova za najbolju sportistkinju proglašena je šahistkinja Snežana Zečević dok je najuspešniji sportista u ovoj godini rukometaš Ibrahim Hadžibegović. Odbojkašica Stojana Pušičić i igrač malog fudbala Veljko Čkonjević najuspešniji su mladi sportisti u gradu podno Zlatara.

Najuspešniji sportisti poreklom sa teritorije opštine Nova Varoš su Ana Radović i Nemanja Nedović, dok je najbolji trener poreklom sa ovih prostora Ljubinko Drulović. Za izuzetnu dugogodišnju aktivnost nagrađeni su Milija Kutlešić i Jevrem Pucarević.

Priznanja za uspehe u minuloj godini uručena su i – Omladinskom košarkaškom klubu „Zlatar“, treneru Marko Laković, profesoru fizičkog vaspitanja Danku Dumiću i sportskom radniku Dušanki Ćirković.

– Ovo je kruna moje karijere. Posle trideset i više godina bavljenja rukometom i osvojenih mogo pehara i turnira ovo mi dođe kao kruna koja će ostati duboko urezana – kaže skromno najuspešniji sportista Nove Varoši rukometaš Ibrahim Hadžibegović.

Pored mnoštvo ostvarenih pobeda i dobijenih priznanja ovo donijeno u svom gradu od posebnog je značaja i za šahistkinju Snežanu Zečević.

– Još uvek sam mlada i imam nameru da se takmičim još dugo godina, tako da će mi ova nagrada biti dodatni postrek za nastavak karijere – ističe Snežana.

Specijalna priznanja SS za 2017. dobili su Ermin Kurtović – za doprinos u razvoju sporta i rekreacije žena i mladih, Ana Softić kao najbolji rekreativac i Klub malog fudbala „Zlatar 033“ – najmlađe sportsko udruženje u usponu, a uručen mu je i pehar za fer-plej.

Nekoliko klubova slavi jubileje: Planinarsko smučarsko društvo „Zlatar“ 65 godina, Stonoteniski klub „Zlatar“ 10, a Klub borilačkih veština „Zlatar“ pet godina. Lane je Fudbalski klub „Zlatar“ napunio 95 godina, a Skilend „Zlatar“ 10 godina, pa su im uručena priznanja koja su u 2016. godini izostala.

Zahvalnice SS dobilo je 13 javnih ustanova, predsednik opštine Radosav Vasiljević, šest medija, među kojima je naš portal PP Media, fejsbuk grupa Varoško oko, i pet preduzeća. Prikazan je i filmski zapis o aktivnostima u minuloj godini.

– Sportski savez broji 17 klubova sa oko 400 registrovanih sportista, koji predstavljaju naš grad u našoj zemlji u okviiru granskih sportova i oko 400 dece, koja su u školicama sportova kao što su atletika, odbojka, fucal, fudbal, rukomet i košarka. Upravni odbor SS odlučio je kome će pripasti priznanja na osnovu predloga klubova i sportskih radnika – istakao je Ljubivoje Vranić, predsednik Sportskog saveza.

Pozivajući sportiste da vode računa o utrošku svakog dinara, predsednik opštine Radosav Vasiljević, rekao je da se za ovu delatnost izdvaja 0,4 odsto budžeta – 22 miliona dinara i najvaio da započinju pripreme za izgradnju stadiona na Babića Brdu.
PP Media